Ingezonden persbericht


Baarn, 5 juli 2002

24OPEN INTRODUCEERT OPEN SOURCE JAVA HOSTING

Sinds kort kunnen Java ontwikkelaars terecht bij 24open ("twenty-four open") voor het hosten van hun Java applicaties in een professionele open source omgeving. Hiermee is 24open de eerste Nederlandse hosting provider die Java breed toegankelijk maakt. Java wint steeds meer terrein als de programmeer-standaard voor geavanceerde web applicaties en websites worden vaak ondersteund met jsp-servlets.

24open biedt twee nieuwe hosting producten. Bij de Virtual Dedicated oplossing deelt de klant een Compaq of Sun server met beperkt aantal andere klanten, maar krijgt wel volledige controle en vrijheid over zijn eigen applicaties en data. Hiervoor heeft 24open een technologie geadapteerd die afkomstig is uit de mainframe wereld. Eén fysieke server wordt ingedeeld in virtueel separate servers met behoud van alle functies en rechten.

De praktijk leert dat het beheer en onderhoud van virtuele servers minder tijdrovend en minder complex is. Simpelweg doordat veel identieke beheerstaken maar één keer uitgevoerd hoeven te worden. Dit verhoogt de betrouwbaarheid, verlaagt de kans op storingen en maakt het product prijstechnisch aantrekkelijker.

Dit is een aanwinst voor Java ontwikkelaars met kleine Java applicaties. Immers, ondanks dat vele hosting aanbieders goedkope shared-pakketten aanbieden, kunnen ontwikkelaars daar niet terecht vanwege de opgelegde software beperkingen.

Daarnaast biedt 24open ook Custom Dedicated omgevingen aan, waarbij de klant een fysieke server volledig tot zijn beschikking heeft. Deze oplossing is bedoeld voor zwaardere websites met veel dataverkeer.

"Iedereen kan hosting en outsourcing producten aanbieden. De toegevoegde waarde die wij leveren zit hem in onze kennis van Java in combinatie met onze heldere SLA's." aldus Hayo Rubingh, Manager Hosting Services bij 24open. "Daarnaast is het virtuele server concept een hele sterke propositie vanwege de ideale balans tussen prijs, kwaliteit en tijdswinst."

De servers staan in een geavanceerd datacentrum in Amsterdam; direct aangesloten op de Internet backbone. Bij iedere hosting oplossing wordt een heldere, klantgerichte SLA geleverd die naar wens kan worden uitgebreid.


--- einde persbericht ---


- Over 24open
24open b.v. ("twenty-four open"), opgericht in 1998 en gevestigd te Baarn, is een specialistische ICT outsourcing provider gelieerd aan professionele software-ontwikkeling. 24open is een zelfstandig opererende dochter van Exxentic, een Java softwarebedrijf met een specialisme in mobiele diensten. 24open is ontstaan vanwege de behoefte van Exxentic klanten (met name actief in de telecom) om de ontwikkelde applicaties op een professionele wijze te hosten. Bij 24open werken enthousiaste, ervaren professionals met een passie voor het vak. 24open is lid van de branchevereniging Nederlandse Internet Providers (NLIP). Voor meer informatie, kijk op www.24open.com


- Contact voor de pers
Herman Kui, marketing manager 24open
Tel. 035 - 548.52.40 | Mobile 06 - 2124 6355 | E-mail: H.Kui@24open.com