Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 72, 5 juli 2002

Bewegwijzering op bedrijventerreinen

BARENDRECHT Vandaag wordt gestart met het plaatsen van route-informatieborden op en naar de Barendrechtse bedrijventerreinen. Tot op heden ontbrak uniforme bewegwijzering voor de bedrijventerreinen. Bij wijze van proef werden de eerste informatieborden begin 2001 geplaatst op Vaanpark I. Bedrijven en bezoekers reageerden hierop zeer positief. Naar aanleiding van deze resultaten worden alle Barendrechtse bedrijventerreinen de komende week van bewegwijzering voorzien. In totaal zijn 323 bedrijven benaderd voor deelname. In eerste instantie doen 127 bedrijven mee, dat is bijna 40%. De eerste borden worden vandaag (5 juli) geplaatst op bedrijventerrein Reijerwaard.

Het is van belang dat een bezoeker op het bedrijventerrein onmiddellijk de juiste weg kan vinden. De routeborden worden volgens een vaste methode aangebracht. Op de Kilweg en de Dierensteinweg worden twee Hoofd Info Panelen (HIP) neergezet. Deze panelen krijgen een plek bij de gemeenteplattegrond. Op het HIP staan de namen van de deelnemende bedrijven vermeld, hun adres en het bedrijventerrein waarop zij gevestigd zijn.
Op het bedrijventerrein wordt via groene bordjes een hoofdroute met de aanduiding overige/others aangegeven. Bij alle zijstraten staan de namen vermeld van de (deelnemende) bedrijven die daar gehuisvest zijn.

Deelname aan het project kost 90,- per jaar (incl. onderhoud, actualisatie en plaatsing). Bedrijven die willen deelnemen aan de collectieve bewegwijzering kunnen contact opnemen met RIS Verhuur (0413) 379 633.
Bedrijven die zich vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Cornelisland (gelegen tegenover Reijerwaard) en bedrijven die gevestigd zijn aan de Boerhavelaan kunnen eveneens meedoen. Zij worden hierover benaderd door RIS Verhuur. Alle overige bedrijven zijn reeds benaderd.

Einde persbericht nummer 72