Gemeente Hoogeveen


---

5 juli 2002

Principebesluit college voor parkmodel Stationsgebied

Het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen heeft deze week een principebesluit genomen over de drie ontwikkelingsmodellen voor het Stationsgebied. Het college koos voor het parkmodel. Hiermee volgen burgemeester en wethouders de adviezen van betrokken medewerkers en bewoners.

Op maandag 24 juni bezochten ruim honderd mensen de tweede visieavond voor het gebied rond het NS-station in Hoogeveen. De aanwezigen konden een voorkeur uitspreken voor een van de drie gepresenteerde scenario's Natuur, Park en Stad. Het stadsmodel houdt bebouwing aan beide zijden van het station in. Het natuurmodel biedt ruimte aan ontwikkeling van het beekdal van het Oude Diep. Het parkmodel is een mix van de twee andere modellen. Bebouwing aan de noordzijde wordt hierin gecombineerd met de parkelementen groen en water.

Zo'n 65% van de aanwezigen op 24 juni sprak zijn voorkeur uit voor het parkscenario. Ook de werkgroepen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Stationsgebied, zoals de ambtelijke groepen en de overleggroep Stationsgebied, vonden het parkmodel het beste scenario.

Het College van B&W heeft de adviezen voor het parkmodel nu in principe overgenomen. Na de zomervakantie zullen gemeente en het betrokken stedenbouwkundige bureau Alle Hosper het parkscenario verder uitwerken tot een visie. In die fase komt ook de inrichting van het gebied aan bod.

Als alles volgens planning verloopt zal de conceptvisie voor het Stationsgebied eind dit jaar tijdens een derde visieavond worden voorgelegd aan het publiek. Uiteraard is er dan ook weer volop gelegenheid om hierop te reageren. De gemeenteraad stelt uiteindelijk de visie, na eventuele aanpassingen, definitief vast.

© Copyright Gemeente Hoogeveen