Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -



Kapitaalinjectie voor Rits tele.com:

Bellen wordt weer bijna gratis

Twinning, het in Amsterdam gevestigde ict-stimuleringsfonds, participeert in het aandelenkapitaal van Rits tele.com,de Europese pionier op het gebied van Internettelefonie. Volgens algemeen directeur Ytsen Kooistra is Voice over IP hard op weg volwassen te worden: "De eerste 500 gebruikers van het gratis testgesprek op onze website www.pilmo.com waardeerden de kwaliteit van hun verbinding met een ruime voldoende. Het gemiddelde rapportcijfer bij breedbandgebruikers lag zelfs boven de 8 op een schaal van 1 tot 10!"

Het Rotterdamse bedrijf, met op dit moment meer dan 2.500 betalende klanten in Nederland en een zelfde aantal afnemers in het buitenland, voert in Nederland een prijsverlaging door met de invoer van een piek-, dal- en weekendtarief. Verder introduceert Rits tele.com deze maand voor haar Nederlandse Gold-abonnees onbeperkt met elkaar bellen voor ¤ 8,45 per maand.

Onbeperkt met elkaar bellen voor ¤ 8,45 per maand

Gratis met je gewone telefoon bellen over het Internet komt weer in beeld. Nog niet helemaal gratis, want gebruikers die elkaar onbeperkt willen bellen hebben allebei een Pilmo Gold abonnement (¤ 8,45 per maand) nodig alsmede de InternetPhoneWizard. Maar dan kunnen ze ook naar hartelust bellen en gebeld worden, terwijl ze niet eens achter de PC hoeven te zitten. De InternetPhoneWizard maakt namelijk van iedere telefoon een Internettelefoon. In feite krijgt men met dit handige apparaatje via het Internet de beschikking over een extra buitenlijn. Breedbandgebruikers kunnen zelfs de bestaande vaste telefoonaansluiting laten vervallen.

Ytsen Kooistra: "Wie vaak naar familie of vrienden in binnen- of buitenland belt kan voor ¤ 8,45 per maand zoveel bellen als hij maar wil, wanneer de ontvanger eveneens beschikt over een Pilmo Gold abonnement en een InternetPhoneWizard. Speciaal voor die doelgroep brengen wij de InternetPhoneWizard als duopack op de markt."

Bellen over het Internet met je gewone telefoon

Bellen via het Internet wordt met de InternetPhoneWizard even simpel als gewoon telefoneren: de beller is niet langer aan de PC gekluisterd via zijn headset maar neemt gewoon de hoorn van de haak, kiest op de vertrouwde manier een nummer en het gesprek kan beginnen. Komt er een gesprek binnen, dan gaat de gewone telefoon rinkelen zodat ook huisgenoten elders in huis het gesprek kunnen aannemen.

Dankzij de toepassing van de allernieuwste technologie op het gebied van echo-onderdrukking voor optimale geluidskwaliteit, merkt de ontvanger van het gesprek normaal gesproken niet dat het telefoongesprek via het Internet loopt.

De InternetPhoneWizard wordt tijdelijk met een introductiekorting aangeboden:


· Eén InternetPhoneWizard inclusief een Pilmo Gold abonnement voor ¤ 74,50 (normaal ¤ 105,95)

· Twee InternetPhoneWizards inclusief een Pilmo Gold abonnement voor ¤ 99,00 (normaal ¤ 211,90).
Test geluidskwaliteit

Internet telefonie is veel goedkoper dan gewone telefonie. Zeker nu de gesprekstarieven voor Pilmo Gold abonnees dankzij de invoering van piek-, dal- en weekendtarief nog verder in prijs zijn verlaagd.

Er is veel gezegd en geschreven over de kwaliteit van Internet telefonie. Bij een breedband internet verbinding is de kwaliteit tegenwoordig zeker zo goed als bij een mobiel telefoongesprek. Iedereen kan trouwens zelf gratis de kwaliteit van zijn of haar configuratie testen via de website www.pilmo.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE (