Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 5 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 5/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkendam Woudrichem

Controle snelheid
WERKENDAM: Op 4 juli 2002 hield de politie snelheidscontroles op de Rijksweg te Nieuwendijk en op de Bandijk, Sasdijk en Van Randwijklaan te Werkendam. In totaal werden die dag 125 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar maar 50 km/u gereden mocht worden.

Diefstallen vanaf autos
ALMKERK: In de nacht van 4 op 5 juli 2002 werden te Almkerk vanaf 12 autos diverse goederen gestolen. Het betroffen zaken als spiegels e.d.

Diefstal scooters
GIESSEN: Vanaf een bedrijf aan de Expeditiestraat te Giessen werden 2 scooters van werknemers ontvreemd. De diefstallen zijn op klaarlichte dag gepleegd 4 juli 2002 terwijl men in het bedrijf aan het werk was.

Team Geertruidenberg - Drimmelen
Vertel aan niemand je pincode
GEERTRUIDENBERG: Een dievegge heeft op donderdag 4 juli telefonisch de PIN-code weten los te krijgen, nadat hij tevoren de bankpas van een bejaarde vrouw had gestolen. Op donderdag 4 juli omstreeks 17.00 werd er aangebeld, via de huistelefoon, bij een 77-jarige vrouw aan een flat aan de Zeestraat in Geertruidenberg. De vrouw liet toen een meisje binnen, die vertelde een reep chocolade te hebben voor een mevrouw die niet thuis was. Zij wilde deze reep persoonlijk afgeven. Nadat zij weer vertrokken was werd er een enveloppe met geld, een portemonnee en een bakpasje vermist. Later werd de vrouw nog gebeld en werd er gezegd dat de Politie aan de lijn was en dat zij haar pincode moest geven. Dit heeft zij toen gedaan. De bankpas is inmiddels geblokkeerd.
Advies is om nooit je PIN-code af te geven. Politie en bankmedewerkers zullen hier ook nooit naar vragen.

Snelheidscontroles
GEM. DRIMMELEN: Op donderdag 4 juli werden tussen 09.00 en 17.00 uur diverse snelheidscontroles gehouden in de gemeente Drimmelen. In totaal werden 818 passanten gecontroleerd en werden 110 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 66 km per uur.

Bedrijfsinbraak
RAAMSDONKSVEER: In de nacht van 5 juli 2002 werd ingebroken in een bedrijf aan de Zalmweg te Raamsdonksveer. Daarbij werd een klein geldbedrag buitgemaakt. Men heeft zich vermoedelijk de toegang verschaft via een nooddeur.

Team Waalwijk
Automobiliste rijdt collega aan
WAALWIJK: Donderdagavond 4 juli 2002 reed een 58-jarige automobiliste uit Waalwijk haar 49-jarige collega aan. Dit gebeurde tijdens het keren van de auto op de oprit. De bestuurster had enige weken geleden haar rijbewijs gehaald en wilde keren op de oprit van haar werkgever. Haar collega wilde behulpzaam zijn door aanwijzingen te geven. Bij het vooruit rijden reed zij met de voorzijde van haar auto tegen de pui van het bedrijf waarbij haar behulpzame collega bekneld raakte en een been brak. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Team Loon op Zand
Brandje Pandadroom snel geblust
KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag 4 juli 2002 kreeg de bedrijfsbrandweer van de Efteling een brandmelding vanuit de Pandadroom. Door personeel van de Efteling werden de bezoekers beheerst en snel naar buiten geleid. Door de brandweer werd vastgesteld dat een onbekende een handdoekautomaat in de toiletruimte in brand had gestoken. Omdat de brandweer snel ter plaatse was bleef het bij water- en roetschade.

Vijf jeugdigen opgepakt
KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag ontstond in de wachtrij bij de Vogelrock in de Efteling enige onrust. Vijf 15-jarige knapen uit Rotterdam wilden voordringen. Hierbij vielen deze jeugdigen een 20-jarige vrouw uit Zaltbommel lastig door haar te slaan, knijpen en in haar bil te knijpen. De vrouw deed aangifte. De knapen zijn direct aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Oosterhout
Inbraak in bedrijf
OOSTERHOUT: Tussen woensdag 3 juli 18:00 uur en donderdag 4 juli 09:00 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Meerpaal in Oosterhout. Door de dader(s) werd een ruit ingegooid en er werd een zwarte monitor ontvreemd. De monitor stond vlakbij het vernielde raam. De dief is vermoedelijk niet eens in het pand geweest.

Inbraak in bestelauto
OOSTERHOUT: Op vrijdag 5 juli tussen 02.00 uur en 08.00 uur werd er ingebroken in een bestelauto, die op de Veerseweg in Oosterhout stond geparkeerd. Om in de bestelauto te komen werden twee ruiten vernield. Uit de bestelauto werden diverse goederen ontvreemd.

Aanhouding verdachte van winkeldiefstallen met geweld OOSTERHOUT: Op vrijdag 5 juli omstreeks 11.50 uur werd op de Leijsenhoek te Oosterhout een 49 jarige man aangehouden. Hij heeft geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. De man wordt er van verdacht twee winkeldiefstallen met geweld te hebben gepleegd, respectievelijk op 16 juni bij een bedrijf op de Arkendonk te Oosterhout en op 29 juni bij een bedrijf op het Bouwlingplein te Oosterhout. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.