Gemeente Best

03-06-2002
Geslaagde wedstrijd afvalposters kermis

Van 5 tot en met 9 juli is het centrum van de gemeente Best weer het toneel van de kermis. De kermisexploitanten hebben afgesproken om dit jaar extra aandacht te schenken aan het "afvalgedrag" van de bezoekers. Dit gebeurt onder meer via posters. De jeugd uit Best en omliggende gemeenten werd in maart opgeroepen om een poster te ontwerpen en een spreuk te bedenken. De slogan "Jij de kermis en het snoep, ik de blikjes en de troep", is door de jury uitgekozen. De inzenders, vier leerlingen uit groep 8a van Basisschool De Zevensprong, mogen samen met hun klasgenoten een dagje gratis kermisvieren.

Wedstrijd groot succes

Door middel van posters willen de kermisexploitanten en de gemeente Best de kermisbezoeker er op wijzen om het afval te laten waar het thuis hoort: in de afvalbak! Om de betrokkenheid van de jeugdige kermisbezoeker te garanderen is begin maart een prijsvraag uitgeschreven. De jeugd uit Best en omliggende gemeenten kon tot 15 mei een poster ontwerpen. De jury heeft maar liefst 250 inzendingen ontvangen. De meeste inzendingen zijn afkomstig van scholen in Best, maar ook uit Eindhoven, Oirschot en Son en Breugel kwamen reacties. De jury heeft vorige week na lang beraad de poster van Coco Korse, Lieke Hendriks, Marinelle Schout en Lorijn Willems uitgekozen als meest aansprekende poster. Op de poster van dit viertal spreekt een lachende afvalbak op de kermis de bezoeker als volgt toe: "Jij de kermis en het snoep, ik de blikjes en de troep". De spreuk én de tekening vormen een prima combinatie om de kermisbezoeker in Best te attenderen op hun afvalgedrag.

Winnaars

De vier meisjes zitten in groep 8a van basisschool De Zevensprong. Daarom mag de hele klas op zaterdag 5 juli van 14.00 tot 18.00 uur gratis kermis vieren. Én de poster komt natuurlijk overal op en rond de kermis te hangen en krijgt een plaatsje in de kermiskrant. De tweede prijs werd behaald door groep 3 van de Wilhelminaschool. Ook de winnaars van de derde prijs komen uit Best: Esther Nijkamp, Helene van Vugt en Theo Ringoir; groep 8c van de Heijdonckschool. Deze kinderen krijgen allemaal een troostprijs.