---

Ministerie van Defensie



---

foto: Logo Open Dagen KLu 2002 (Koninklijke Luchtmacht)

Luchtmacht opent speciale website Open Dagen

24-05-2002

De Koninklijke Luchtmacht heeft een speciale website "on-line" gebracht met informatie over de jaarlijkse Open Dagen. Het evenement, doorgaans goed voor meer dan 150.000 bezoekers, vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli op de vliegbasis Gilze-Rijen in Brabant. Om iedereen die geĂŻnteresseerd is in een bezoek aan de Open Dagen - de toegang is overigens gratis - zoveel mogelijk te informeren over allerlei zaken is de website www.luchtmacht.nl/opendagen geopend.

Op de speciale website, die ook gevonden kan worden via de "normale" luchtmacht-site www.luchtmacht.nl, staat informatie over wat er precies op de Open Dagen te zien is. Het gaat dan om bijvoorbeeld de tentoonstelling, de te bezichtigen vliegtuigen, helikopters en andere systemen en natuurlijk de vliegshow. Zo kan op de site gelezen worden van welke vliegtuigen nu al bekend is dat ze naar Gilze-Rijen komen. In de nieuwsrubriek wordt bijvoorbeeld melding gemaakt van het feit dat de wereldberoemde "Red Arrows", het demonstratieteam van de Britse Royal Air Force, op vrijdag 5 juli in Gilze-Rijen zal voorvliegen. Verder staan op het lijstje ondermeer het Orlik demonstratieteam uit Polen en de Royal Jordanian Falcons en de nodige andere vliegtuigen en helikopters. Naast de rubriek "nieuws" biedt de website ook andere informatie over het programma, de beste manier om naar Gilze-Rijen te reizen, de speciale voorzieningen voor gehandicapten en nog veel meer. Kortom, al die informatie die voor bezoekers van de Open Dagen van de luchtmacht interessant is.

De vliegbasis Gilze-Rijen is op 5 en 6 juli a.s. voor het publiek geopend van negen uur 's morgens tot zes uur 's avonds. De toegang is gratis en bezoekers wordt geadviseerd met het openbaar vervoer te reizen.