Gemeente Zoetermeer

Bestemmingsplan Seghwaert wordt herzien

Voor de wijk Seghwaert moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. De wet schrijft voor dat dit elke tien jaar moet gebeuren. Vanaf vrijdag 5 juli komt daarom een nieuwsbrief Seghwaert uit. De eerste in een reeks. Met de nieuwsbrief wil de gemeente bewoners informeren over de herziening van het bestemmingsplan Seghwaert en het wijk(actie)plan. De nieuwsbrief is af te halen bij de afdeling Publiekszaken in het Stadhuis en de wijkpost Seghwaert.

Nieuwsbrief
In de nieuwsbrief vindt u informatie over de herziening van het bestemmingsplan Seghwaert en het wijk(actie)plan Seghwaert. In verband met de herziening van het bestemmingsplan vindt u informatie over de plangrenzen, uitleg over wat een bestemmingsplan nu eigenlijk is, het zogeheten inventarisatierapport (startpunt van planvorming) met een beknopte samenvatting en hoe nu verder.

Geef uw mening
Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen een rol spelen bij het tot stand komen van het bestemmingsplan. Omdat het inventarisatierapport als basis dient voor het maken van het nieuwe bestemmingsplan, is het van belang dat de basisgegevens die in het rapport staan, overeenstemmen met de werkelijkheid. Om ook met de belangen en wensen van iedereen in de wijk rekening te kunnen houden, hecht de gemeente veel waarde aan contact met belanghebbenden in Seghwaert.
Zij kunnen dan ook op belangrijke momenten hun mening geven.

Wijk(actie)plan
Naast het bestemmingsplan Seghwaert is de gemeente onlangs ook gestart met de uitvoering van het wijk(actie)plan. Doel van het wijk(actie)plan is het in onderlinge samenhang verbeteren van de kwaliteit van het openbaar gebied, het versterken van de sociale samenhang en het verbeteren van de veiligheid in de wijk en buurten. Het plan is vooral gericht op de korte en middellange termijn acties.

Ter inzage
Het inventarisatierapport ligt van 5 juli tot en met 16 augustus ter inzage bij de wijkpost Seghwaert (Meeuwenveld 3) en bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis. De nieuwsbrief is verkrijgbaar bij de wijkpost Seghwaert en de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis. Bovendien is de inhoud van de nieuwsbrief terug te vinden op de internetsite van de gemeente Zoetermeer (www.zoetermeer.nl) onder het kopje 'Plannen en projecten'

Laatste wijziging: 26-6-2002