Gemeente Eindhoven

Persbericht: 1 juli 2002, no. 112

Nieuwe trouwzaal feestelijk ingewijd
Eerste huwelijk in nieuwe trouwzaal Stadshuis!

Op vrijdag 5 juli 2002 zal om 14.00 uur het eerste bruidspaar in de nieuwe trouwzaal van het Stadshuis van Eindhoven in het huwelijk treden. Het bruidspaar Frans-Jozef Swinkels en Dianne Bogaievsky hebben ervoor gekozen elkaar het jawoord te geven in deze moderne, hightech trouwzaal. Loco-burgemeester dhr. Pastoor zal bij de plechtigheid aanwezig zijn en het bruidspaar toe spreken.

Inrichting
De nieuwe trouwzaal in het compleet gerenoveerde Stadshuis is zeer modern vormgegeven en ingericht. De muren zijn parelmoer geverfd en zijn afgewerkt met blank houtwerk. De gasten van het bruidspaar kunnen plaatsnemen roomwitte lederen banken in ellipsvorm. Een krullende neonverlichting, bestaande uit twee draden leidt het bruidspaar van de ingang naar hun plaats en komt symbolisch samen, boven de plek waar het paar elkaar het jawoord zal geven.

Techniek
De trouwzaal is voorzien van een aantal technische zaken. Op vier plasma schermen kan het bruidspaar eigen filmmateriaal afspelen. Als daar geen gebruik van wordt gemaakt, kunnen er live beelden van het stadhuisplein op de schermen vertoond worden. Daarnaast is het mogelijk opnameapparatuur aan een pc te koppelen waardoor de huwelijksvoltrekking via internet uitgezonden kan worden. Het bruidspaar kan tijdens de ceremonie zelf gekozen muziek laten horen. Verder wordt er gebruik gemaakt van draadloze telefoons.

Naam van de zaal
De naam van de ontvangstruimte vóór de nieuwe trouwzaal heet Smets-Oudshoorn foyer. Daarmee is de ontvangstruimte genoemd naar het eerste bruidspaar dat in september 1969 in de trouwzaal van het Stadshuis in het huwelijk trad: Smets-Oudshoorn. Mevrouw Smets-Oudshoorn zal het bruidspaar een zelfgemaakt beeld aanbieden, bij deze bijzondere gelegenheid van het eerste huwelijk na de renovatie.