Rijksuniversiteit Groningen

02 jul 2002

Nummer 96 2 juli 2002

Internationale Chemie Olympiade op 5 juli officieel van start

Groots evenement
Noot voor de pers

Van vrijdag 5 juli tot zondag 14 juli 2002 wordt de 34e Internationale Chemie Olympiade gehouden bij de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens dit tiendaagse evenement maken de 240 beste chemiescholieren ter wereld uit wie het allerbeste in staat is praktische en theoretische scheikundeopgaven op te lossen. De deelnemers komen uit zestig verschillende landen.

De opgaven worden samengesteld door hoogleraren van bijna elke universiteit in Nederland. Via een strenge selectie door middel van nationale olympiades zijn de deelnemers uitverkoren om de strijd aan te gaan. Daarnaast is er voor de deelnemers en gasten natuurlijk ruimschoots gelegenheid om kennis te maken met Nederland.

Groots evenement

Ongeveer 600 mensen zijn bij het evenement betrokken: 240 studenten en 200 à 250 begeleiders uit zestig landen en tevens 200 personen die bij de organisatie helpen, onder wie 60 studenten van de RUG. Als gastheer voegt Groningen zich in een illuster rijtje namen van grote steden. De laatste jaren was het de beurt aan achtereenvolgens Oslo, Beijing, Moskou, Montreal, Melbourne, Bangkok, Kopenhagen en Mumbai (India) om de Internationale Chemie Olympiade te organiseren.

Noot voor de pers

Meer informatie: drs. C.E. de Vries, tel.nr. (050) 363 83 04, e-mailadres: c.e.de.vries@fwn.rug.nl.