---

Ministerie van Defensie



---

Weersverwachting Open Dagen: kans op regen, later beter

04-07-2002

Special: Open Dagen Koninklijke Luchtmacht

De organisatie van de jaarlijkse Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Gilze-Rijen op vrijdag (5 juli) en zaterdag (6 juli) heeft er alles aan gedaan het evenement zo goed mogelijk voor te bereiden. Één ding hebben ze echter niet in de hand: het weer. Dankzij de zorg van de Luchtmacht Meteorologische Groep op de vliegbasis Woensdrecht is nu ook bekend wat de weergoden in petto hebben voor dit weekeinde. Samengevat: kans op regen, maar zaterdag toch iets beter weer.

De Luchtmacht Meteorologische Groep (LMG) op de vliegbasis Woensdrecht levert informatie over het weer aan de luchtmacht, landmacht en marechaussee. Ook onderdelen van de NAVO en Verenigde Naties krijgen hun weerberichten via de LMG. Weerman S. Postma tekent voor de weersverwachting tijdens de Open Dagen. Hij voorziet voor vrijdag een toenemende bewolking. In het begin van de ochtend gaat het nog om hoge bewolking, later in de ochtend ook op lagere niveaus. Aan het eind van de vrijdagochtend nemen de regenkansen toe. Eerst lichte regen of motregen, in de middag krijgt de regen wat meer een buiig karakter. In de avond wordt het weer wat droger. De temperatuur zal rond de 17-19 graden liggen en er waait een matige wind.

Ook zaterdag, wanneer de vliegbasis Gilze-Rijen haar poorten ook om negen uur s morgens opent voor het publiek, is het zwaar bewolkt. In de ochtend is er kans op enkele buien. In de middag wordt het echter wisselend bewolkt en belangrijk neemt de kans op regen af. De temperatuur ligt net als vrijdag tussen de 17 en 19 graden en de wind is matig.

De vliegbasis Gilze-Rijen is zowel op vrijdag als zaterdag geopend voor het publiek van negen uur s morgens tot zes uur s avonds. De toegang tot de vliegbasis is gratis. Bezoekers wordt geadviseerd met openbaar vervoer te reizen.

Informatie Open Dagen Koninklijke Luchtmacht: www.luchtmacht.nl