Multiscope



Breedband wint terrein in nederland

's-Hertogenbosch - 5 juli 2002. Het gebruik van internet door consumenten verloopt steeds meer via breedband. Dit blijkt uit een telefonisch onderzoek van online onderzoeks- bureau Multiscope onder meer dan 1.000 huishoudens. De stijging is voornamelijk te danken aan de opkomst van ADSL, dat in een jaar tijd groeide van 1% naar 4% penetratie.

Modemgebruik minder dominant
De penetratie van consumenten die via een modem surfen daalde van 68% naar 65%. Naast ADSL wint ook ISDN terrein, terwijl het aandeel van kabelmodem surfers nagenoeg stabiel is gebleven. Dat het modemgebruik steeds minder dominant wordt, komt vooral tot uiting als gekeken wordt naar de intensiteit van het gebruik. Modemgebruikers spenderen gemiddeld 2,75 uur per week aan internet, ISDN gebruikers 5,5 uur en kabelmodem gebruikers maar liefst 11,75 uur.

Digitale extra's
In vergelijking met enkele jaren geleden kunnen op de PC ook steeds meer digitale apparaten aangesloten worden op het gebied van beeld & geluid. Het populairst binnen deze groep zijn de cd-writer en scanner, die te vinden zijn in 28% van alle Nederlandse huishoudens. Beide apparaten vertonen groeipercentages van 50% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is op dit moment in meer dan 10% van de gezinnen een digitale camera te vinden.

Meer informatie
Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden op de site van Multiscope (www.multiscope.nl). In het rapport 'Communication & Multimedia' bevinden zich een groot aantal interessante gegevens, die nog niet gepubliceerd zijn. Een volledige Engelstalige rapportage is beschikbaar voor Euro 895 (excl. B.T.W.). Bestellingen kunnen geplaatst worden via de rapportshop op de Multiscope site of door te bellen naar: 073 - 621 21 22.

Over Multiscope
Multiscope is een toonaangevend online onderzoeksbureau, gespecialiseerd in het uitvoeren van online onderzoek & enquetes, website bereiksmeting en internet rapporten. Multiscope heeft de beschikking over een onderzoekspanel van meer dan 100.000 Nederlandse internetgebruikers. Daarnaast werkt Multiscope samen met ongeveer 25 succesvolle Nederlandse websites, welke als onderzoekspartners fungeren.

Multiscope heeft haar persbestand met zorg samengesteld. Wilt u een adreswijziging doorgeven of geen persberichten meer ontvangen, dan kunt u contact opnemen met John Kivit (john@multiscope.nl of t. 073-6212122)

M U L T I S C O P E
__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/
. online research & surveying
. site audience measurement
. internet performance scans

Multiscope research program:
. communication & multimedia
. e-commerce, e-business
. profiling, internet advertising

P.O. Box 2126, 5202 CC
Helftheuvelpassage 6/11
Den Bosch, The Netherlands
t. +31 (0)73 621 21 22
f. +31 (0)73 624 14 62
info@multiscope.net
www.multiscope.net
__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/