Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 5/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburger voorkomt fietsdiefstal

TILBURG Gisteravond rond vijf voor halftien hebben agenten aan de Nazarethstraat een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de poging tot diefstal van een fiets. De aanhouding door de agenten was mogelijk doordat een oplettende buurtbewoner, die getuige van de diefstal was kordaat ingreep en de man aanhield en aan de politie overdroeg. Eenmaal aan het bureau bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond, waarop hij werd ingesloten.

16 bekeuringen bij bromfietscontrole

GOIRLE Het politieteam Leijdal heeft gisteravond op verschillende locaties in deze gemeente een bromfietscontrole gehouden. De politie controleerde aan de Nieuwe Rielseweg, de Frankische Driehoek, de Tilburgseweg, de Bergstraat, de Guido Gezellelaan en de Rillaersebaan. Ook aan de Goirleseweg in Tilburg werden bromfietsen gecontroleerd. In totaal hebben de acht agenten die aan de controle meededen, elf bromfietsen uitgebreid gecontroleerd. Er werden in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten: 3 x verzekering niet in orde
3 x bromfietscertificaat

1 x voor het rijden in een voetgangersgebied 7 x omdat er aan het vermogen van de bromfiets was geknoeid
1 x omdat het bandenprofiel van de bromfiets niet in orde was
1 x voor het rijden zonder helm


Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG Vannacht even na één uur hebben agenten aan de Luitenant Looijmansstraat drie mannen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het plegen van vernielingen aan autos in de Baron van Lamsweerderlaan In deze straat vernielden de drie mannen twee autos. De spiegels van de autos werden vernield en ook de belettering die op beide autos was aangebracht moest er aan geloven. Van de drie aangehouden verdachten komen er twee uit Rijen. Zij zijn 41 en 15 jaar oud. De derde verdachte komt uit Tilburg en is 17 jaar oud. De vernielingen zijn het gevolg van problemen in de relatiesfeer De drie verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.