Getronics N.V.

Getronics Corporate BV
Donauweg 10
P.O. Box 652
1000 AR Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31-20-586 1952
Fax: +31-20-586 1516
www.getronics.com

Persbericht

Amsterdam
5 juli 2002

DSM kiest getronics als partner voor ict-infrastructuur in nederland, belgiË, oost-europa en aziË-pacific

Contractwaarde EUR 25 miljoen over periode van 3 jaar


* Nieuwe acquisities DSM beter in te passen door integraal beheer van uniforme locale ICT-infrastructuur
* Driejarig contract met initiële waarde van circa EUR 25 miljoen

* Circa 7000 werkplekken in 15 landen

DSM, de wereldwijd opererende producent van life
science-producten en hoogwaardige materialen, heeft Getronics gekozen als strategische partner voor het beheer van werkplekken en lokale ICT-infrastructuren in Nederland, België, Oost-Europa en Azië-Pacific.
Getronics zorgt dat de wereldwijd gestandaardiseerde werkplek- en serveromgeving die DSM in 2000/2001 heeft geïmplementeerd, in deze landen en regio's operationeel en up-to-date blijft.

In de eerste fase van het project Aurora uniformeerde DSM in zijn organisatie wereldwijd pc's en laptops. Nu wordt ook de dienstverlening daar omheen wereldwijd vergaand gestandaardiseerd. Dat betekent een
structurele verlaging van de ICT-kosten.

Tot voor kort had de onderneming wereldwijd tientallen locale ICT service providers onder contract. Op basis van een 'two vendor strategy' is nu gekozen voor
Getronics en een nog aan te wijzen service provider waarbij beide ongeveer ieder de helft van de locale infrastructuur voor hun rekening nemen.

Het driejarige contract van DSM met Getronics heeft een initiële waarde van circa EUR 25 miljoen en omvat
Nederland, België, Polen, de Tsjechische Republiek, Hongarije, Rusland, Australië, China, India, Indonesië, Japan, Korea, Taiwan en Singapore.

"Aurora, het wereldwijd standaardiseren van alle
werkplekken bij DSM,levert niet alleen een fikse
besparing op de kosten van onze ICT op," zegt Jo van den Hanenberg, Chief Information Officer van DSM. "Minstens zo belangrijk is dat met de realisatie van deze tweede fase van het Aurora-project onder meer DSM-acquisities eenvoudig door middel van plug-and-play kunnen worden gekoppeld aan het wereldwijde DSM-netwerk. Dat betekent dat overgenomen ondernemingen sneller kunnen worden geïntegreerd in de DSM-organisatie en synergieën sneller kunnen worden gerealiseerd."

Oswald Coene, Vice-President en Managing Director van Getronics Infrastructure Solutions zegt: "DSM is voor ons geen onbekende; we waren al geruime tijd één van hun vele lokale ICT service providers. We zijn trots dat we nu een strategische ICT-partner mogen zijn op internationale schaal. Deze stap sluit goed aan bij onze ambitie klanten te ondersteunen in de toenemende behoefte aan uitbesteding van ICT-infrastructuren op internationale schaal."

Binnen de overeenkomst (Service Framework Agreement) die DSM en Getronics hebben afgesloten, zijn
raamafspraken gemaakt (o.a. service levels) op basis waarvan Getronics in bovengenoemde landen haar diensten gaat uitvoeren en aansturen. Voor het leveren van de gecontracteerde diensten wordt in het nieuwe pand van Getronics in Beek voor DSM een helpdesk/callcenter ingericht. De diensten die Getronics DSM biedt, maken deel uit van Getronics NetWorkPlace, een integraal dienstenpakket waar organisaties op kunnen bouwen als het gaat om de ondersteuning van hun ICT-infrastructuur.

Over Getronics

Met meer dan 28.000 medewerkers in ruim 30 landen, is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van
Informatie- en Communicatie Technologie (ICT).
Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt,
implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de
maximalisatie van de waarde van hun technologie-
investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten. Het hoofdkantoor van Getronics is
gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.com.

Over DSM

DSM is wereldwijd actief in life science-producten, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. DSM heeft een omzet van bijna EUR 6 miljard en telt
wereldwijd 20.000 medewerkers, werkzaam in meer dan 200 vestigingen. DSM behoort in veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De strategie is gericht op een groei van de omzet, mede door middel van acquisities, naar een niveau van circa EUR 10 miljard in 2005. Minstens 80% daarvan zal worden gerealiseerd in specialties:
biotechnologische en chemische producten voor de life science-industrie, en hoogwaardige materialen.
Meer informatie is te vinden op www.dsm.com