Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 juli 2002
·

Rijden onder invloed Lisse
De politie heeft op donderdag 4 juli omstreeks 17.00 uur een 74-jarige automobilist uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat er op de Spekkelaan een personenauto tegen een boom was gereden. Ter hoogte van het sportpark trof de politie de auto aan. Bij de automobilist werd een alcohollucht geroken. De automobilist werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis waar tevens een bloedproef werd gedaan. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto raakte totall loss.

Verkeersongeval Leiden
Op de kruising Hoge Rijndijk / Kettingstraat zijn donderdagochtend, 4 juli rond 11.00 uur, twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Een 44-jarige vrouw uit Leiden reed in haar auto op de Kettingstraat vanuit de richting van het Waardeiland en wilde linksafslaan de Hoge Rijndijk op. Tegelijkertijd reed een 50-jarige automobilist uit Leiderdorp op de Hoge Rijndijk in de richting van Leiden centrum. Op genoemd kruispunt staan verkeerslichten, welke door de politie zijn gecontroleerd op de werking, dit bleek in orde te zijn. Beide automobilisten verklaarde dat het verkeerslicht op groen heeft gestaan op het moment dat zij de kruising overstaken.

Brand Leiden
In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli is rond 02.00 uur brand ontstaan in een flatgebouw aan de Middelste Gracht. Er was veel rookontwikkeling bij de brand waardoor mensen naar de balkons vluchtten. De politie heeft deze bewoners gekalmeerd tot de brandweer ze met behulp van twee ladderwagens naar beneden kon halen. Ongeveer 20 mensen zijn geëvacueerd. Ambulancepersoneel onderzocht ze waarna ze tijdelijk naar het politiebureau aan de Langegracht werden overgebracht. Hier heeft de politie ze in de kantine opgevangen. Niemand raakte gewond. Rond 02.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven. In de hal van de berging bleek een bromfiets in brand gestaan te hebben. De rook had zich via het trappenhuis verspreid. De geëvacueerden konden dezelfde nacht nog naar hun woningen terugkeren.

Alcoholcontrole Alphen a/d Rijn
Bij een alcoholcontrole aan de President Kennedylaan en de Prins Bernhardlaan zijn donderdagavond 4 april en vrijdagochtend 5 april in totaal zes mensen aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod voor 1 of 2 uren. Een 22-jarige Woubruggenaar had de hoogste ademanalyse namelijk 365 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Man van steiger gevallen Leimuiden
Een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch is donderdagmiddag 4 juli rond 13.30 uur, op de Prunustraat van vier meter hoogte van een steiger gevallen. Het slachtoffer verklaarde dat de steiger begon te wankelen en omviel, toen hij zich verplaatste naar de linkerkant van de steiger. Hij is met een pijnlijke onderrug en arm met de ambulance naar het LUMC in Leiden gebracht. Het bedrijf waarvoor de man aan het werk was heeft de arbeidsinspectie op de hoogte gesteld.



Verkeersongeval Oude Ade
De politie heeft op donderdag 4 juli omstreeks 17.30 uur een 30-jarige man uit Leiderdorp aangehouden na een ongeval op de Rijksweg A4. De Leiderdorper zat in een auto die bestuurd werd door een 38-jarige automobiliste uit Diemen. Zij reed in de richting van Amsterdam toen zij ter hoogte van Oude Ade een woordenwisseling kreeg met de Leiderdorper. Deze trok vervolgens aan de handrem waardoor de automobiliste het voertuig niet meer onde controle had. Zij botste tegen de vangrail aan de rechterzijde van de rijbaan en vervolgens tegen de midden vangrail. De automobiliste werd met vermoedelijk inwendige kneuzingen aan de buik overgebracht naar het LUMC. Twee kinderen die achter in de auto zaten bleven ongedeerd. Tegen de Leiderdorper wordt proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval en rijden onder invloed Nieuwkoop
De politie heeft op vrijdag 5 juli omstreeks 02.30 uur een 30-jarige automobilist uit Aalsmeer aangehouden wegens rijden onder invloed en het veroorzaken van een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist reed over de Provincialeweg N231 toen hij op de rotonde bij de Industrieweg vermoedelijk met de wielen op de betonblokken van de rotonde terecht kwam. Hierdoor had de bestuurder de auto niet onder controle. De auto sloeg over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand. De bestuurder en een passagier bleven ongedeerd. Er werd een blaastest afgenomen welke een resultaat gaf van 745 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Aalsmeerder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van negen uur.

Bedrijfsinbraak Bodegraven
In een bedrijf aan de Brugstraat werd in de nacht van vrijdag 5 juli ingebroken. Men kwam omstreeks 03.35 uur het pand binnen door een ruit in te gooien. De inbrekers werden gestoord door de bewoners, en gingen er vandoor zonder buit. Vermoedelijk zijn ze in de richting van de Van Tolstraat weggerend. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 - 8844.

Verkeersongeval Moordrecht
Op vrijdag 5 juli omstreeks 00.40 uur is een 33-jarige scooterbestuurder uit Gouda gewond geraakt nadat hij met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal was gereden op het Oosteinde. Vermoedelijk kwam de Gouwenaar uit de richting van Gouda. Door nog onbekende oorzaak reed hij ter hoogte van het benzinestation tegen de lantaarnpaal aan. Vervolgens is hij van de dijk afgerold. De scooter raakte totall loss. De Gouwenaar werd met onder andere een gebroken kaak overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Tevens werd een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.
Auto te water Moordrecht
Een 33-jarige automobiliste uit Moordrecht en haar 35-jarige passagier uit Boskoop zijn donderdagochtend, 4 juli rond 12.00 uur, te water geraakt. De vrouw reed over de Middelweg, uit de richting van de A20. Doordat zij onwel werd, had zij niet voortdurend haar voertuig onder controle. Hierdoor raakte zij van de weg, botste tegen een boom en reed vervolgens in de sloot.