AutoRai

5-7-2002

Volle kracht vooruit: wereldpremière Maybach in New York

De allereerste Maybach 62 is afgelopen dinsdag in stijl in New York gearriveerd: aan boord van de Queen Elizabeth 2. De nieuwe limousine stond gedurende de zesdaagse reis beschermd in een glazen kist op het zonnedek van de luxueuze oceaanstomer.


* Op het dek van de Queen Elizabeth 2 naar New York
* Speciale toestemming van het Pentagon voor helikoptervlucht
* Wereldpremière in Wall Street

* Nederlandse internetsite: www.maybach.nl
Ter hoogte van Pier 90 in de Hudsonrivier, met zicht op West 50th Street in Manhattan, werd de Maybach hangend onder een helikopter aan land gebracht. Voor dergelijke vluchten is bijna vanzelfsprekend speciale toestemming van het Pentagon nodig. In het financiële centrum van de westerse wereld, Wall Street, kon het publiek vervolgens voor het eerst kennismaken met de nieuwe top in de automobielwereld. De Europese publieksintroductie volgt eind september op de autosalon van Parijs.

Dat de nieuwe Maybach in New York zijn wereldpremière beleefde, heeft een goede reden: van de jaarlijkse oplage van zon duizend met de hand gebouwde exemplaren zal 40 procent voor de Verenigde Staten zijn bestemd. Een kwart van alle nieuwe Maybachs blijft in Europa, negentien procent is voor Azië en de overige 16 procent gaat in andere werelddelen rijden. Dit heeft Professor Jürgen Hubbert, lid van de Raad van Bestuur van DaimlerChrysler AG en verantwoordelijk voor Mercedes-Benz personenauto's, smart en Maybach, bij de onthulling in New York meegedeeld.

De nieuwe Maybachs behoren tot de absolute top in de autowereld. Het interieur van de langere versie, de 62, is 2,68 meter lang. De ruimte tussen de voor- en achterstoelen bedraagt 1,57 meter. De limousines zijn volledig naar wens van de eigenaren te configureren. Zo is er keuze uit zes kleuren nappaleder, drie houtsoorten en zeventien lakkleuren, eventueel uitgevoerd als two-tone. Van de Maybach 57 en 62 samen zullen per dag gemiddeld niet meer dan vijf exemplaren het Center of Excellence in het Zuid-Duitse Sindelfingen verlaten.

Nieuw: www.maybach.nl
Potentiële Maybach-liefhebbers en belangstellenden kunnen nu ook terecht op de Nederlandse internetsite: www.maybach.nl. Daarop is onder andere informatie te vinden over de Maybach 57 en 62 en het Center of Excellence, waar Maybach-kopers met assistentie van de Personal Liaison Manager hun eigen limousine kunnen samenstellen. Bovendien zijn op de site vier schitterende oldtimers te zien. Onder het kopje News staan alle persberichten over Maybach. Ook de internationale site blijft het bekijken waard. Deze is te vinden onder www.maybach-manufaktur.com.