Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.55 uur

Bromfietscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft donderdagavond op de Zandweg een bromfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden door motorrijders van de politie 34 brom- en snorfietsen naar de controlepost gebracht. Slechts negen voertuigen bleken in orde te zijn. In totaal werden 40 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het onverzekerd rijden, het overschrijden van maximum snelheid, het niet dragen van een helm, het rijden onder invloed en technische gebreken.

Bromfietser onder invloed aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens een bromfietscontrole heeft de politie donderdagavond op de Steenstraat een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 21.10 uur kreeg de 29-jarige bestuurder uit Wijk Bij Duurstede een stopteken. De agenten roken vrijwel direct dat de man gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had om een voertuig te besturen.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk wees de ademanalyse uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens werd duidelijk dat de man een niet geldig verklaard rijbewijs had, geen bromfietscertificaat, niet verzekerd was en zijn brommer had opgevoerd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Tijdens dezelfde controle werd een 24-jarige man uit Overberg aangehouden voor het rijden onder invloed op zijn bromfiets. De man bleek na de ademanalyse 0,8 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal ook hier zijn oordeel over gaan uitspreken.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft donderdag middag omstreeks 13.55 uur een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

De 41-jarige vrouw uit Veenendaal had een aantal boodschappen gekocht bij een levensmiddelenwinkel aan de Passage. Bij de kassa had de vrouw niet alle goederen af gerekend en dat was gezien door het personeel. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.