Politie Amsterdam-Amstelland

Rovende bedelaar gepakt
5-7-2002. De politie heeft vannacht een 45-jarige man gearresteerd die een toerist van zijn geld had beroofd. Hij deed zich voor als bedelaar en ontpopte zich als straatrover. De dader vroeg de toerist om een euro. Toen de vrijgevige man zijn portemonnee pakte, griste de berover het papiergeld uit de beurs. Surveillerende agenten werden door het slachtoffer aangesproken dat twee vrienden van hem achter de berover aanrenden. De politie zag op de Dam het drietal rennen en arresteerde de dader. De verdachte is ingesloten.


---

Tasjesdief gearresteerd
5-7-2002. Het speciale zakkenrollersteam van de politie arresteerde gistermiddag een 33-jarige man die in een winkel de tas van een vrouw had gestolen. De in burger geklede agenten volgden de man en zagen hem een winkel binnenlopen. Toen hij na korte tijd de winkel weer uitliep met de tas van het slachtoffer, grepen de agenten in. De verdachte wordt vandaag geleid voor de Officier van Justitie.


---

Drugsvondst na brand
5-7-2002. Een brand in een woning aan de Dolingadreef leverde de politie een handelsvoorraad verdovende middelen op. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Nadat de brandweer een brand had geblust troffen agenten in de woning een ruime hoeveelheid verdovende middelen aan. Ook werd verpakkingsmateriaal en een weegschaal in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de bewoner. De drugs zullen worden vernietigd. Oorzaak van de brand was een televisie die vlam had gevat.


---