Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-07-2002
1e persbericht van vrijdag 5 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van inbraak in auto
Op de Willem de Zwijgerstraat is donderdag om 18.35 uur een 28-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man was op de Willem de Zwijgerstraat door getuigen betrapt toen hij inbrak in een geparkeerde auto. Van de auto waren twee ruiten ingeslagen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op de Stratumsedijk, de Le Sage ten Broeklaan en de St. Jorislaan zijn donderdagmiddag en avond 109 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Er werden 111 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er 53 voor een te hoog vermogen van de bromfiets, 14 voor het niet of niet juist dragen van de helm en verder voor rijden zonder verzekering, verkeerde gele of oranje plaat, geen certificaat enz. Dertien politiemensen namen deel aan de controle.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Op de Doornakkersweg is vrijdag om 3.30 uur een 21-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Een van de inzittenden, een 18-jarige man uit Geldrop raakte gewond aan zijn arm en werd met de ambulance naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. De bestuurder bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,15 promille. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man spuit met traangas
Op de Raiffeisenstraat is vrijdag om 4.35 uur een 18-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man had op de Dommelstraat een man met traangas in het gezicht gespoten. Het busje met traangas lag op straat in de buurt van de plaats waar de man werd aangehouden. Het busje is in beslag genomen en de man krijgt een bekeuring.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden
Op de Aalsterweg is vrijdag om 6.20 uur een automobilist aangehouden. De identiteit van de man is nog niet bekend. De man reed slingerend in een auto en wilde niet stoppen. Door de politieauto voor zijn auto te zetten werd hij gedwongen te stoppen. Hij bleek gedronken te hebben maar weigerde alle medewerking. De man werd aangehouden maar hij verzette zich en kon met de grootste moeite in de boeien geslagen worden. Hij werd op het politiebureau in de cel gezet voor verder onderzoek.

Helmond: Diefstal auto
Vanaf de 2e Haagstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een zwarte Alfa Romeo met het kenteken GD-NG-09 gestolen.

Helmond: Man beroofd
Op het Speelhuisplein is vrijdag om 2.30 uur een man aangetroffen die beroofd is. Hij lag op de grond bij het postkantoor en had een bloedende hoofdwond. Hij was op stap geweest en is op weg naar huis waarschijnlijk met iets op het hoofd geslagen. De man miste zijn sleutelbos en portemonnee. Hoeveel geld in de portemonnee zat is niet bekend. De politie wil graag in contact komen met getuigen, 0900 8844.

Oirschot: Caravan gestolen
Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Beerseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een witte Adria caravan gestolen. In het hekwerk was een gat gemaakt waardoor de caravan naar buiten is gereden.