Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-07-2002 Mediaberichten 5 juli (12.00 uur)

BLERICK Scooter inbeslaggenomen

BLERICK Donderdagmiddag heeft de politie de scooter van een 17-jarige Blerickenaar in beslag genomen. De politie zag de Blerickenaar rond 17.30 uur over de Klingerbergsingel rijden. Het was duidelijk dat de man veel te hard reed. Uit de test bleek dat het vermogen te hoog was. Het is de tweede keer in een week dat de Blerickenaar gecontroleerd werd en dezelfde overtreding beging. Gezien de hoogte van het vermogen van de scooter en het feit dat de Blerickenaar voor de tweede keer gecontroleerd is, is de scooter inbeslaggenomen. Zoals is afgesproken met justitie blijft de scooter inbeslaggenomen tot aan de zitting van de kantonrechter.

REGIO 92 Verkeersboetes

REGIO Bij diverse verkeerscontroles zijn donderdag 4 juli in totaal 92 boetes uitgeschreven.

Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg in Velden zijn donderdagmiddag 44 processen verbaal opgemaakt. Van de 1454 passanten overschreden er 44 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 76 km per uur.

Op de Burgemeester Gommansstraat in Blerick werd de snelheid van 450 passanten gemeten. Hiervan overschreden er 18 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 86 km per uur.

Bij verschillende controles in Panningen zijn 30 overtredingen bekeurd. In totaal 27 automobilisten droegen geen gordel. De drie overige boetes waren voor het niet dragen van de helm, te hoge constructiesnelheid en negeren rood licht.

REGIO 741 bekeuringen door VerkeersHandhavingsTeam

REGIO Bij verschillende controles heeft het VerkeersHandhavingsTeam 741 bekeuringen uitgeschreven.

Bij een snelheidscontrole op de Frans Strouxstraat in Stramproy reden donderdag 306 van de 2310 passanten harder dan de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 109 km per uur.

Bij een snelheidscontrole op de Industriekade in Weert reden donderdag 192 van de 1020 passanten harder dan de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Bij controles op de Ringbaan Oost en de Sint Maartenslaan zijn ook nog eens 23 personen bekeurd omdat ze geen gordel droegen en twee bromfietsers omdat ze geen helm op hadden.

Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg Zuid in Wellerlooi reden donderdagavond 218 van de 680 passanten harder dan de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 135 km per uur. In totaal reden 15 bestuurders harder dan 110 km per uur.