Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 03-07-2002
Onderwerp: Bouwen wonen en leefomgeving

In 'De Zwolse kijk op afval' zijn de belangrijkste punten uit het gemeentelijk afvalstoffenplan voor de periode 2002-2004 samengevat.

Ambtenaren die vaker de wijk ingaan om met bewoners van gedachten te wisselen over de afvalproblemen in hun buurt. Dat is één van de speerpunten in het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Zwolle. Waar liggen de problemen? Hoe moeten ze worden opgelost? De gemeente Zwolle wil samen met haar inwoners aan de slag met afval. Daarom willen medewerkers van de gemeente met buurtbewoners praten over de knelpunten hun buurt. In overleg kan er dan naar oplossingen gezocht worden. Bijvoorbeeld voor vervuilde verzamelcontainers voor gft-afval ( groente-, fruit- en tuinafval) bij flats of samen kijken naar geschikte locaties voor het bijplaatsen van (ondergrondse) glas- of textielbakken. Ook het stimuleren van de gescheiden inzameling vormt een speerpunt in het afvalstoffenplan. De gemeente wil bereiken dat Zwollenaren meer afval apart gaan aanbieden. Het gaat daarbij om verschillende afvalstromen, zoals bijvoorbeeld oud papier, textiel, gft of klein chemisch afval.

Bent u geïnteresseerd in het afvalbeleid van de gemeente Zwolle? Of wilt u meer weten? Haal dan een 'Zwolse kijk op afval' bij de Gemeentewinkel , een wijkcentrum of in het Stadskantoor.

Zie ook:
Afval inzameling
Afvalstoffenheffing

Bron: Communicatie
Datum van 04-07-2002 tot 17-07-2002