Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 03-07-2002
Onderwerp: Burgerzaken

Misschien hebt u het zelf ervaren of hebt u er over gelezen in de krant: het is druk in het stadskantoor. De wachttijden voor het aanvragen van bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort zijn veel te lang. Het is overigens niet het gehele jaar door zo druk. Maar in de zomer is de vraag naar nieuwe paspoorten aanzienlijk groter dan in de wintermaanden. En dan wordt het dringen voor de loketten!

De gemeente is niet tevreden over die lange wachttijden. Het streven is dat voor iedereen een maximale wachttijd geldt van 15 minuten. In het eerste kwartaal van 2002 werd die norm gehaald. Maar in de afgelopen drie maanden lukte dat bij lange na niet. Er wordt daarom van alles ondernomen om iets aan die lange wachttijden te doen!

Snelloket
Eén manier om de wachttijden te beperken is de invoering van een snelloket. Dit loket is bedoeld voor mensen die een klaarliggend paspoort op komen halen, of een uittreksel uit het geboorteregister nodig hebben. Dat zijn handelingen die gemiddeld minder dan vijf minuten kosten. Via het snelloket probeert de gemeente deze mensen sneller te kunnen bedienen. Het snelloket is geopend sinds maandag 24 juni en is bedoeld voor het ophalen van een reisdocument of een uittreksel uit het bevolkingsregister.

Op afspraak
U komt voor een nieuw rijbewijs of paspoort? En u wilt niet het risico lopen om langdurig in het stadskantoor op uw beurt te moeten wachten? Maak dan van tevoren telefonisch een afspraak. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (038) 498 27 00. De medewerkers aan de balie verwachten u op de afgesproken tijd en staan dan ook voor u klaar.

Toekomst
De gemeente wil er alles aan doen om te voorkomen dat zich tijdens de zomerpiek van 2002/2003 weer lange wachttijden voordoen. De komende winter worden er daarom mensen opgeleid die tijdens piekdrukte extra kunnen worden ingezet. Ook werkt de gemeente er hard aan om het mogelijk te maken dat u bepaalde producten via internet kunt aanvragen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Zodra de gemeente u deze vorm van digitale dienstverlening kan aanbieden leest u hierover meer in de Baliekluiver of op deze site van de gemeente Zwolle.

Bron: Communicatie Datum van 04-07-2002 tot 17-07-2002