Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-07-2002

CNV verlangt van Akzo Nobel vervangende werkgelegenheid

Het besluit van Akzo Nobel in Hengelo de chloorfabriek en de MCA-fabriek te sluiten betekent voor 270 van de 600 werknemers het verlies van hun arbeidsplaats. CNV Chemie en energie drong er al eerder bij het concern op aan vervangende werkgelegenheid te zoeken. Dat verlangt de bond ook nu van het concern.

De sluiting van de chloorfabriek in Hengelo is het gevolg van het besluit de chloortransporten te beëindigen. Hierdoor sluit ook de MCA-fabriek, want die gebruikt chloor als grondstof voor de productie.

Beide activiteiten worden verplaatst naar de vestiging in Delfzijl. In Duitsland wordt het zoutbedrijf in Stade gesloten, waardoor in Hengelo geen verdere reorganisaties in het zoutbedrijf nodig zijn.

CNV Chemie en energie verzet zich tevens tegen eventuele gedwongen ontslagen, wenst zoals gezegd herplaatsing van de betrokken werknemers in de regio en verwacht zodoende van Akzo Nobel een stevig sociaal plan.

Vakgroepbestuurder Wim Nattekaas is teleurgesteld over het verlies van de 270 arbeidsplaatsen, maar noemt het maatschappelijk gezien een goede zaak dat aan de discussie over de chloortransporten nu een einde komt. "Voor de vestiging in Delfzijl betekent het besluit natuurlijk ook positief nieuws, want het houdt daar uitbreiding van de werkgelegenheid met 150 arbeidsplaatsen in", aldus Nattekaas.

Nadere inlichtingen:

Wim Nattekaas, vakgroepbestuurder CNV Chemie en energie 0529 - 454545
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244