Stadsdeel Zeeburg

Eerste paal Piet Heinschool

Fatima Elatik, stadsdeelwethouder Onderwijs sloeg op maandag 24 juni de eerste paal voor de Piet Heinschool aan de Oostelijke Handelskade 10. Zij deed dat samen met de heer Schoonveld, voorzitter van het schoolbestuur Stabij. De Piet Heinschool is de vierde basisschool in het Oostelijk Havengebied. Als alles volgens de planning verloopt kan de Piet Heinschool in augustus 2003 in gebruik genomen worden. Er komt dan een einde aan het gebruik van noodschoollokalen voor het basisonderwijs in het Oostelijk Havengebied.

De Schijf
De nieuwe schoollokalen maken deel uit van het multifunctionele gebouw De Schijf waar ook bedrijfsruimten in worden gerealiseerd. In het souterrain van dit gebouw komen twee speellokalen en een parkeergarage. De begane grond omvat tien schoollokalen. Op de eerste verdieping worden nog eens twaalf leslokalen gerealiseerd. Bijzonder aan deze etage is, dat de lokalen op eenvoudige wijze kunnen worden omgezet in bedrijfsruimten als de behoefte aan leslokalen in het Oostelijk Havengebied afneemt.

De tweede en derde verdieping van dit multifunctionele complex zijn bestemd voor kantoor- en bedrijfsruimten. Het multifunctionele complex De Schijf is ontworpen door Van Heeswijk Architecten en het wordt gebouwd door Huib Bakker Bouw BV.

Inschrijven
Lees hier meer over de Piet Heinschool en hoe u uw kind kunt aanmelden.