Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-07-2002
Politieberichten van 5/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: vernieling abri
Vrijdag omstreeks 06.30 uur kwam er een melding binnen dat drie jongens op de Harlingersingel een ruit van een abri hadden vernield. Een onderzoek ingesteld en in de Eksterstraat werden de jongens aangetroffen. Het bleek dat één van de groep, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden de ruit, had ingegooid. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat proces-verbaal tegen de jongeman was opgemaakt, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Hurdegaryp: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Reidsjonger. De auto werd opengebroken. Een radio/cd-speler en een zonnebril werden uit de auto weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: snelheid
Donderdag omstreeks 18.50 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Damwoude, reed met een snelheid van 162 kilometer per uur, terwijl 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: overbelading
Vrijdag omstreeks 09.40 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een vrachtwagencombinatie gecontroleerd. De vrachtwagen was geladen met asfalt en mocht in totaal 46.500 kilogram wegen, doch hij woog 58.140 kilogram. Ruim 11 ton te zwaar. Het teveel geladen asfalt werd overgeladen in een andere vrachtwagen. De chauffeur, een 33-jarige inwoner van Westerbork, kreeg een bekeuring. Hij reed in opdracht van een bedrijf uit Schoonoord.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272