Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SLUITING SCHOEVERS VESTIGINGEN
LEIDT TOT VERWARRING

Den Haag, 5 juli 2002. De aankondiging dat Schoevers Bedrijfsopleidingen half augustus vijf van haar zeven vestigingen gaat sluiten, heeft geen gevolgen voor het voortbestaan van de vestigingen van Schoevers Opleidingen, ook wel bekend als Instituut Schoevers. Alle acht de vestigingen van Schoevers Opleidingen, gevestigd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht, blijven open.

Doordat beide bedrijven de naam Schoevers in hun bedrijfsnaam dragen, is er bij studenten die in september een nieuwe opleiding willen starten bij Schoevers Opleidingen, of daar al studeren, ten onrechte veel verwarring ontstaan over het voortbestaan van hun opleiding.

Schoevers Bedrijfsopleidingen richt zich op de bedrijvenmarkt met praktijktrainingen voor kantoorpersoneel en bedrijfsmanagement. De toenemende vraag van bedrijven om praktijk-trainingen binnen het eigen kantoorpand of op een zelf te bepalen locatie te laten plaats-vinden, heeft uiteindelijk geleid tot het afgelopen maandag bekendgemaakte besluit om vijf van zeven vestigingen van Schoevers Bedrijfsopleidingen te sluiten.

Schoevers Opleidingen daarentegen richt zich op de studentenmarkt en biedt beroeps-opleidingen en cursussen aan op mbo- en hbo-niveau. Deze opleidingen zijn geschikt voor scholieren vanuit het voortgezet onderwijs tot herintreders. Schoevers Opleidingen opereert vanuit acht vestigingen, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Hierin vindt geen verandering plaats.

Het merk Schoevers is al meer dan 90 jaar een begrip in de wereld van secretaresses en managementondersteuners. Gestart als 'de school' voor secretaresses, is Schoevers uitgegroeid tot een gerenommeerd opleidingsinstituut op het gebied van management-support.

Naar aanleiding van de berichtgeving over de sluiting van vijf van de zeven vestigingen van Schoevers Bedrijfsopleidingen, zijn de vestigingen van Schoevers Opleidingen de afgelopen dagen veelvuldig gebeld door verontruste leerlingen die ten onrechte dachten dat hun opleiding in gevaar was.

Onder de Solvus Resource Group vallen onder andere Schoevers Opleidingen, Schoevers Bedrijfsopleidingen, Content, StarJob, BCR, Creyf's Interim en Carrière.