Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-07-2002 Mediabericht 5 juli (14.00 uur)

VENLO - 5 drugsarrestaties

VENLO de politie heeft de afgelopen week in het kader van het project Hektor in de Venlose binnenstad 5 arrestaties verricht. Er is ruim 70 gram hashish, ongeveer 380 gram marihuana en 2,4 gram cocaïne inbeslaggenomen. In totaal is er voor ruim 1000 aan boetes uitgedeeld. Daarnaast is op twee adressen een inval gedaan in verband met mogelijke aanwezigheid van hennep(plantages). Bij deze invallen zijn twee aanhoudingen verricht en een derde persoon heeft een verklaring afgelegd waarna hij een boete kreeg van 2300 .

Bij een inval in een pand aan de Leutherweg trof de politie woensdag een 300-tal hennepplanten aan. Ook werden diverse benodigdheden voor een hennepkwekerij aangetroffen en in beslaggenomen. Daarnaast werd een pistool, patroonhouders en knalpatronen gevonden. Zowel de 34-jarige huurder uit Venlo als de 56-jarige verhuurder uit Blerick zijn door de politie aangehouden. De genoemde spulen zijn in beslag genomen en proces verbaal is opgemaakt.

Bij een inval in een woning aan de Deken van Oppensingel vond de politie woensdagmiddag 254 weedplanten. Ook diverse toebehoren zoals een assimilatielamp, ventilator en hygrometer werden aangetroffen en inbeslaggenomen. De 38-jarige Venlonaar, de bewoner van het pand, heeft hiervoor een boete van 2300 gekregen.