Ingezonden persbericht


Aditel erkend als beheerder van elektronische facturen

Aditel ontvangt vergunning van ministerie van Financiën

5 juli 2002 Brussel Het Gentse bedrijf Aditel heeft van het ministerie van Financiën de toelating gekregen om elektronische facturen te beheren voor bedrijven. Daardoor krijgen ondernemingen de mogelijkheid om via het Aditel-platform hun facturen uitsluitend elektronisch te versturen, te ontvangen en te bewaren. Waar bedrijven in het verleden individueel toelating moesten krijgen van het ministerie van Financiën, kunnen zij vandaag gebruik maken van Aditel s JCommerce.Net platform om facturen elektronisch uit te wisselen.

In december 2001 heeft de Europese Commissie een richtlijn goedgekeurd die de lidstaten van de Europese Unie verplicht om elektronisch factureren toe te laten. Tegen begin 2004 moet elk land de richtlijn hebben omgezet in zijn nationale wetgeving. Tot voor kort moesten ondernemingen het ministerie van Financiën individueel om een vergunning voor elektronisch factureren vragen. Sinds april kan men hiervoor beroep doen op een derde partij. De BTW-administratie heeft het JCommerce.Net platform van Aditel erkend om op te treden als derde partij voor de uitwisseling van elektronische facturen tussen ondernemingen.

Wij zitten al een hele tijd in de business van E-business en de integratie van informatiestromen tussen bedrijven , vertelt Filip Vranckx, CEO van Aditel, Het ministerie van Financiën erkent met deze toelating niet alleen onze expertise terzake, maar zet ook een grote stap in de richting van een papierloze toekomst voor onze klanten, wat zakendoen efficiënter en gemakkelijker zal maken. Elektronisch factureren via JCommerce.Net is de meest efficiënte en kosteneffectieve manier om de betalingscyclus te verkorten. Je vermijdt nodeloos papierwerk en manuele vergissingen bij het overtypen, en het is een snelle en betrouwbare controle bij geschillen.

Aditel s JCommerce.Net platform laat ondernemingen, ongeacht hun omvang, toe om handelsdocumenten zoals facturen elektronisch uit te wisselen in verschillende formaten, via verschillende netwerken en protocollen. JCommerce.Net zorgt voor de vertaling van de verschillende bestandsformaten (zoals XML en EDI), voor het transport via het Internet en traditionele, gesloten netwerken en voor de wettelijk vereiste archivering van facturen. Ondernemingen hoeven dus niet langer over een lokale EDI infrastuctuur te beschikken, maar kunnen via de centrale vertaal- en verzenddienst van JCommerce.Net elektronisch facturen uitwisselen en voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Ook via JCommerceRetail.com, de verticale variant van JCommerce.Net voor de retailbranche, biedt Aditel de mogelijkheid om elektronisch te factureren. JCommerceRetail.com telt vandaag meer dan 450 leveranciers die bestellingen en leveringsnota s elektronisch uitwisselen met afnemers als Delhaize en Carrefour. Aditel is ervan overtuigd dat alle leveranciers tegen eind dit jaar elektronisch zullen factureren. Ook vooraanstaande klanten als Delhaize en Agfa-Gevaert kiezen voluit voor elektronische facturatie. Vandaag maken al meer dan 50 klanten gebruik van het JCommerce.Net platform voor de dematerialisatie van hun facturen.

Recente studies tonen aan dat elektronisch factureren aanzienlijke besparingen op het vlak van papier-, administratie- en loonkosten met zich meebrengt. Een bedrijf dat elektronisch wil factureren via Aditel betaalt jaarlijks 500 euro voor een aansluiting op JCommerce.Net. Daarbij komen nog variabele communicatiekosten, afhankelijk van het aantal documenten en handelspartners, en een archiveringstoeslag van 0,2 euro per ontvangen of verstuurde factuur. Daarmee biedt Aditel zijn klanten meteen een scherpe prijs om volop elektronisch te gaan factureren.

Lijst van afkortingen
EDI: Electronic Data Interchange
XML: eXtensible Markup Language
CEO: Chief Executive Officer

Over Aditel
Aditel ontwikkelt en implementeert E-business integratie oplossingen om zo informatiestromen binnen en tussen bedrijven te automatiseren en om de interactie en transacties van kopers, leveranciers en zakenpartners te ondersteunen. JCommerce Aditel s revolutionaire E-business platform is volledig gebaseerd op de standaarden in de industrie (XML/Java) en laat bedrijven toe informatie uit te wisselen en deze te integreren onafhankelijk van netwerk, platform, applicatie of bestandsformaat.

Aditel is opgericht in 1995 in België en heeft meer dan 500 klanten wereldwijd, waaronder Agfa-Gevaert, Associated Weavers, Delhaize, Electrabel, Recticel, Pinguin en Vandemoortele. Via vestigingen in andere landen en een internationaal netwerk van distributeurs biedt Aditel haar producten en diensten ook aan in Nederland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.