---
RealNetwork introduceert GamePass voor RealOne Arcade
---
Nieuw games- abonnement biedt consumenten maximale keuze, korting en blijvend ownership
Seattle, 05/07/2002

RealNetworks®, Inc. (NASDAQ: RNWK), wereldwijd marktleider op het gebied van media via Internet, lanceert GamePass(superscript: TM) voor RealOne(superscript: TM) Arcade (voorheen RealArcade(superscript: TM)). Met de nieuwe abonnementsservice GamePass(superscript: TM) kunnen leden eersteklas te downloaden games uit het assortiment van de toonaangevende all-in-one Internet-games-leverancier tegen een korting van maximaal 75% aanschaffen.

GamePass voor RealOne Arcade biedt consumenten de mogelijkheid eenvoudig en voor weinig geld regelmatig nieuwe games te kopen. Iedere maand ontvangen GamePass-leden één punt per gratis te downloaden game die verzilverd kan worden bij de aanschaf van een van de ca. 90 andere games van RealOne Arcade. Leden hebben tevens recht op een korting van $5 voor elke games die ze die maand extra aanschaffen. Na aanschaf via GamePass is de game eigendom van de leden, zelfs na beëindiging van het lidmaatschap. Voor het downloaden of aanschaffen van games is lidmaatschap van GamePass niet noodzakelijk; het abonnement wordt slechts als aanvulling op de afzonderlijke verkoop van games geboden.

"GamePass verandert de regels voor digitaal verzonden games zegt Andrew Wright, general manager games division van RealNetworks, Inc. "Door dit lidmaatschapmodel bieden wij onze klanten een ongeëvenaarde combinatie van korting, keuze en gemak."

"RealArcade is altijd toonaangevend geweest op het gebied van digitale distributie en neemt ook nu weer het voortouw", zegt John Vechey, CEO van PopCap Games. "RealOne ArcadeGamePass is een gat in de markt en zal een revolutie teweeg brengen in de games-markt: wereldwijde, gemakkelijke en directe toegang tot boeiende games voor weinig geld."

Na lancering van RealArcade in mei 2001 werd het al snel marktleider op het gebied van de distributie van on line-games. Sinds de introductie van de Gold-versie vorig jaar oktober werden er meer dan 5 miljoen exemplaren van de RealArcade client en meer dan 20 miljoen afzonderlijke games gedownload. RealArcade gebruikers hebben meer dan 700.000 games aangeschaft. De RealArcade client is favoriet onder gamers op de PC thuis; het heeft volgens een in april 2002 verschenen rapport van Media Metrix een bereik dat 82% groter is dan dat van AtomShockwave's ShockMachine en 51% groter dan dat van GameSpy's GameSpy Arcade.

Extra functies en kortingen bij RealOne
Gebruikers van de RealOne Player en abonnees van RealOne SuperPass in de VS en Europa hebben nu eenvoudig toegang tot het RealOne Arcade Games topic center via de RealOne Player homepage. Gebruikers vinden daar previews van videogames, kunnen Internetgames spelen en games downloaden. Games kunnen op populariteit, downloadomvang, beoordelingscijfer en andere categorieën worden gesorteerd. Met de nieuwe community functies kunnen zowel de ervaren gamers als beginnelingen direct met elkaar spelen.

Sinds GoldPass(superscript: TM) in augustus 2000 werd gelanceerd is het aantal abonnees van de verschillende ledenservices van RealNetworks, inclusief RealOne SuperPass, toegenomen tot meer dan 700.000 betalende abonnees per maand. Dit maakt RealNetwork de snelst groeiende leverancier van rich media-lidmaatschapsdiensten op Internet. Het succes van de RealOne SuperPass komt ook voort uit de goede integratie van RealOne Arcade in de RealOne Player. De naam van RealArcade is als gevolg van deze integratie met RealOne ook veranderd in RealOne Arcade.

Prijzen en beschikbaarheid
Het lidmaatschap van de GamePass kost $6,95 per maand, met een minimum lidmaatschap van drie maanden. Abonnees van de RealOne SuperPass kunnen voor $4,95 per maand lid worden van GamePass. Games op RealOne Arcade kosten tussen $9,99 en $19,99, hetgeen een korting van 30% tot 75% voor GamePass-leden betekent. Spelfanaten kunnen GamePass voor RealOne aanvragen via http://www.realonearcade.com of via de Nederlandse website: http://netherlands.real.com/games

---
END

---
Over RealOne Arcade
RealOne Arcade is een leuke, unieke en fascinerende manier om pc games te ontdekken, kopen en spelen; een breed scala aan spellen en services bij elkaar in een enkele, eenvoudig te gebruiken omgeving. RealOne Arcade maakt gebruik van play-before-you-pay en biedt de beste on line games op Internet (titels zoals Collapse, Diamond Mine en Red Ace Squadron), full-version digitale downloads, gratis on line internetgames, broadband en Palm games. Dankzij geïntegreerde spelhandleidingen, berichtenforum, beoordelingscijfers, chat rooms en multi-player matching kunnen gebruikers van RealOne Arcade over kennis beschikken die het spelen van games nog eenvoudiger maakt. RealOne Arcade herkent en beheert tevens de meest populaire cd-titels en de beste shareware-spellen die in de handel verkrijgbaar zijn, waardoor het echt voor elke game als een all-in one service kan functioneren. Functies als download en installatiebeheer, het automatisch testen van systeemvereisten en geïntegreerde e-commerce maken het downloaden en aanschaffen van on line-spellen leuk, eenvoudig en betrouwbaar. RealOne Arcade kan direct van www.realonearcade.com worden gedownload.
Over RealNetworks
RealNetworks, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale media via het Internet. Het ontwikkelt en verkoopt softwareproducten en diensten waardoor pc-gebruikers en gebruikers van elektronische apparaten audio, video en andere multimedia via het web kunnen ontvangen en versturen. Audio- en videoprogramma's kunnen worden bekeken en ervaren via http://www.real.com. Dit is tevens het adres waar de gebruikerssoftware kan worden gedownload. Informatie over RealNetworks vindt u op http://www.realnetworks.com.

Voor meer informatie, alleen pers:
Molly McCarthy, RealNetworks, Inc. (206) 892-6602, mollym@real.com
Cara Jacobson, RealNetworks, Inc. (206) 674-2234, caraj@real.com
Ref.:REA0004-BD7FA