Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen(vrijdagmiddag) Vrijdagmiddag 5 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: beroving op bejaarde man in Peperstraat opgelost Door tips die binnen kwamen na de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord van 25 juni heeft de politie de beroving van een 74-jarige man in zijn woning in de Peperstraat kunnen oplossen. Voor de beroving is deze week een 33-jarige Stadjer aangehouden. Hij werd door meerdere kijkers van het opsporingsprogramma herkend en is na onderzoek aangehouden. De verdachte heeft een bekentenis over de beroving die op 17 mei plaatsvond afgelegd tegenover de politie. Bij de overval in de woning van de bejaarde man werd geld en een horloge buitgemaakt. Het geld is opgegaan aan het drugsgebruik van de aangehouden Stadjer. Hij bekende ook nog schuldig te zijn aan twee gevallen waarbij hij met een smoes bij bejaarde vrouwen binnen kwam en tassen met inhoud wegnam. Het betreft een zaak in mei vorig jaar in de Eikenlaan waar hij als nep-glazenwasser binnenkwam en een aangifte die in mei van dit jaar werd gedaan door een bewoonster van de Hazelaarstraat. De man is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Hoogezand: resultaat bromfietscontroles in de Woldwijk Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Woldwijk heeft de politie de afgelopen periode meerdere controles op bromfietsers gehouden. De bewoners klaagden bij de politie over de overlast die zij ondervonden van rondscheurende bromfietsers in hun buurt. Bij de vijf controles die vanaf 19 juni werden gehouden zijn in totaal 43 processen-verbaal uitgedeeld. De meeste bonnen werden geschreven voor het feit dat de brommers teveel vermogen hadden, 12 stuks. Goede tweede was het niet dragen van de helm (8) en derde het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Verder werd er bekeurd voor het niet volgen van de rijbaan, en het rijden door rood licht. De controlerende politiemensen, met name motorrijders, zagen bij de laatset controle dat er al aanmerkelijk minder overtredingen werden geconstateerd. De overlast moet hiermee ook reduceren.

Groningen: dealer gepakt
Op de Van Oldenbarneveltlaan heeft de politie vrijdagmiddag een 29-jarige dealer uit de stad opgepakt. Agenten zagen de man staan bij een plaatselijke junks. Toen de verdachte de agenten zag aankomen trachtte hij met zijn bromscooter te vluchten. Hij kon echter snel tot stoppen worden gedwongen. Bij de fouillering van de man troffen agenten wiet en een bolletje cocaïne aan. In een cel op het bureau werden nog enkele bolletjes in de onderkleding van de man gevonden. De man is ingesloten. Zijn bromfiets werd in beslag genomen omdat er met het framenummer was geknoeid.

Winschoten: ongeval letsel
Op de Oostelijke ringweg kwamen vrijdagochtend twee automobilisten met elkaar in botsing. Een 20-jarige automobilist uit Delfzijl reed met zijn auto de ringweg op zonder voorrang te verlenen aan een 52-jarige man uit Bellingwolde. De inwoner man Bellingwolde wist uit te wijken om een botsing te voorkomen. Hij reed hierbij echter tegen een vluchtheuvel, waarbij de auto uiteindelijk op zijn kant in de berm tot stilstand kwam. De Bellingwolder moest met onderarm letsel naar een ziekenhuis.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (lokaal tarief)