Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.30 uur

Politie treed op tegen alcoholmisbruik

MIJDRECHT - Zaterdagochtend omstreeks 01.00 uur werd op de Westerlandweg een 68-jarige man uit Kockengen gecontroleerd op alcoholgebruik.
Uit de ademtest bleek dat de man 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

MAARSSEN Op de Straatweg werd zaterdagochtend omstreek 00.45 uur een 54-jarige man uit Maarssen gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. De man bleek na controle 1.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

WOERDEN Een 43-jarige man uit Utrecht veroorzaakte vrijdagavond omstreeks 23.15 uur overlast in een bus van het openbaar vervoer aan het Stationsplein-noord.
De man kon door het overmatige alcoholgebruik niet meer op zijn benen staan. Hij werd door de politie aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen verliet hij het politiebureau met een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Bekeuringen en waarschuwingen bij verkeerscontrole

MAARSSEN Vrijdagochtend vond op de Straatweg een verkeerscontrole plaats. Tussen 10.45 en 12.30 uur werden 50 automobilisten gecontroleerd. Twee bekeuringen werden uitgedeeld voor o.a. het gebruik van de mistlichten. Drie automobilisten kregen een waarschuwing omdat zij de aanhangwagen niet goed hadden aangekoppeld.

Wildplasser aangehouden

MAARSSEN Op de Harmonielaan werd door een surveillerende politieman gezien dat een 62-jarige man uit Maarssen ter hoogte van de bibliotheek wildplastte. Toen de politieman de wildplasser aansprak begon zijn vriend (een 55-jarige man uit Utrecht) zich met het gesprek te bemoeien waardoor een agressieve en dreigende sfeer ontstond. Hierdoor voelde de politieman zich zo bedreigd dat hij assistentie inriep van collegas. De 55-jarige man maakte vervolgens slaande bewegingen in de richting van de politiemensen, waardoor zij genoodzaakt waren de wapenstok te trekken. Zij dreigden hiermee te slaan als er geen afstand werd genomen. Hierop konden de beiden verdachten worden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Overlastpleger aangehouden

MAARSSEN Zaterdagochtend omstreeks 02.00 uur vond op de Schippersgracht een vechtpartij plaats.
Een 21-jarige man uit Maarssen was aan het vechten met twee portiers van een horecagelegenheid. Bij aankomst van de politie keerde de woede van de verdachte zich tegen de politie en begonnen een aantal omstanders zich met de ruzie te bemoeien. Hierdoor ontstond een agressieve situatie. De verdachte wist te ontkomen en liep met een aantal vrienden weg richting de Kaatsbaan. Hij kon door de politie op de Lange Gracht worden aangehouden en werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.