Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-07-2002 Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Inbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 03.50 uur werden politiemensen gestuurd naar de Willem Dreeslaan. Daar bleek, na onderzoek, te zijn ingebroken in een kantoorpand.
De politiemensen zagen een verdachte wegduiken achter een muurtje en bij het zien van de politie nam de man de benen, waarop de politiemensen de achtervolging inzette. Onderweg gooide de verdachte verschillende (vermoedelijk van diefstal afkomstig) spullen weg. De verdachte, een 21-jarige man uit Harlingen, kon op de Samuel Houtenstraat worden aangehouden.
Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Man voor mishandeling aangehouden

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg werd vrijdagavond een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man had verschillende kinderen bedreigd en geslagen.
Het conflict was rond 21.30 uur ontstaan toen de man zijn hond aan het uit laten was en verschillende kinderen de hond hadden geroepen. Hierdoor was de man kwaad geworden en begon de kinderen met zijn vuist en de hondenriem te slaan.
De man kon worden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 16.15 uur werd op de Rijnkade een 16-jarige vrouw uit Gouda aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had verschillende goederen uit een warenhuis ter waarde van ruim 150 euro in haar tas gestopt zonder deze af te rekenen. Toen ze hierop door winkelpersoneel werd aangesproken ging zij er van door. Bij de aanhouding deed zij afstand van de weggenomen goederen. De verdachte bleek ook in het bezit te zijn van verschillende toiletartikelen. Zij beweerde deze te hebben gekocht bij een drogist in Gouda. Zij werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Zij bekende ook deze artikelen te hebben gestolen en deed afstand van de goederen.
De vrouw werd met een proces-verbaal heengezonden.

Getuige gewapende overval gezocht

UTRECHT Vrijdagmiddag vond rond 16.00 uur vond een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Savannahweg.
Een onbekend gebleven man kwam de snackbar binnen en bedreigde de 37-jarige medewerker met een steekwapen. Vervolgens kwam een tweede verdachte de zaak binnen die een onbekend geldbedrag wegneemt. Beide verdachten verlaten vervolgens de zaak en gaan er op een gele scooter vandoor. Het slachtoffer liep bij de overval geen uiterlijke verwondingen op.
De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij kunnen kontakt opnemen met het telefoonnummer 0900-8844.

Verdachten vechtpartij aangehouden
UTRECHT Vrijdagmiddag omstreek 14.30 uur vond op de Steenweg een vechtpartij plaats.
Surveillerende politiemensen werden op de Steenweg door omstanders op een vechtpartij gewezen. Een 21-jarige man uit Hasselt lag op de grond. Het vermoeden bestond dat hij in elkaar was geslagen door twee 19-jarige mannen, beiden afkomstig uit Amsterdam. Deze mannen konden op de Stadhuisbrug worden aangehouden.
Alle drie de mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor bleef onduidelijk wat de toedracht was van de vechtpartij. De verklaringen liepen uiteen en geen van hen wilde aangifte doen. Hierop werden de verdachten heengezonden.