Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-07-2002 Persberichten Politie Limburg - Zuid
Zaterdag 6 juli 2002

District Maastricht

Maastricht Hennepplantages

Op vrijdag 5 juli omstreeks 10.30 uur werd naar aanleiding van overlastklachten door de politie een onderzoek ingesteld op de Beeldsnijdersdreef. Hierbij werd in een schuurtje een hennepplantage van 350 planten aangetroffen. Tevens werd de nodige apparatuur, zoals filters, afzuiging en ventilatoren aangetroffen. Door de politie werden zowel planten als apparatuur in beslag genomen. Tegen de 24 jarige eigenaar werd proces verbaal opgemaakt.

De voor de plantage benodigde stroom werd illegaal verkregen.

Eveneens op de Beeldsnijdersdreef werd in de middag wederom in een schuur de installatie voor een plantage aangetroffen. De installatie was nagenoeg klaar om in gebruik te worden genomen. Ook hier werd de stroom op illegale wijze verkregen. Groeilampen, transformatoren, filters, ventilatoren en ruim 450 bloempotten werden in beslag genomen. Tegen de 32 jarige eigenaar is proces verbaal opgemaakt.

Maastricht Aanhouding

Vrijdagavond, omstreeks 24.00 uur werd in zijn woning in de wijk Caberg in Maastricht een 52 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man had eerder s avonds onder invloed met zijn voertuig op het Orleansplein over een fietsenrek en vervolgens tegen een boom gereden. De man was daarna weggelopen. De man werd in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Hij pleegde verzet bij zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het hoofdbureau waar hij werd ingesloten.

Zijn auto is vermoedelijk total loss.

Eijsden Dronken automobilist in greppel

Een dronken 41 jarige automobilist uit het Belgische Aubel raakte op zaterdagochtend, omstreeks 5.30 uur met zijn auto in een greppel langs een akker. De man was de weg kwijt en trachtte via het akkerland naar de A2 te rijden. Hierbij kwam hij in een greppel terecht. De man had behoorlijk gedronken getuige de uitslag van de ademanalyse: 1.7 o/oo, ruim driemaal de toegestane hoeveelheid.

Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Op de Eijsendaalweg in Meerssen werd omstreeks 2.30 uur zaterdagochtend een 30 jarige automobilist uit Maastricht gecontroleerd. Ook hij bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.4 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

District Kerkrade

Kerkrade Inbraak

Op de vroege zaterdagochtend, omstreeks 5.45 uur, werd in de Hertogenlaan in Kerkrade de etalage van een winkel met een baksteen vernield. Door het ontstane gat verschafte men zich toegang. Gestolen werd slechts een bedrag aan kleingeld.

Landgraaf Insluiper overlopen

Op vrijdagmiddag ontdekte de bewoner van een woning gelegen in de Eijkenhagenlaan in Landgraaf een onbekend persoon in zijn woning. Als de bewoner zijn vrouw vraagt de politie te bellen zet de verdachte het op en lopen. De bewoner weet de verdachte tot twee keer toe tegen de grond te werken. Uiteindelijk werkt de verdachte zich los en ontsnapt in de richting van het station. Uit de woning bleek niets ontvreemd te zijn.

Landgraaf Aanhouding

Op het politiebureau in Landgraaf werd vrijdagmiddag een 19 jarige inwoner van Heerlen aangehouden. De man was als bromfietsbestuurder in de Bachlaan gecontroleerd. Vanwege het feit dat hij over geen bromfietscertificaat beschikte kreeg hij een bekeuring.

Omdat het vermoeden bestond dat de bromfiets was opgevoerd werd het voertuig in het bureau in Landgraaf getest. De verdachte gedroeg zich tijdens de controle recalcitrant en trachtte zijn bromfiets te pakken. Hierbij werd hij handtastelijk en sloeg hij naar de politieman. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt ter zake verzet en belediging.

District Heerlen

Brunssum Ongewenst bezoek

Een als kantoor ingericht pand in de Sterrenstraat in Brunssum kreeg vrijdag ongewenst bezoek. Na het vernielen van een ruit aan de achterzijde verschafte men zich toegang tot het pand. Er werd een computer gestolen.

Heerlen Aanhouding

Op vrijdagavond omstreeks 19.00 uur werd een ongeval gemeld In de Cramer in Heerlen. Ter plaatse bleek een automobilist, vermoedelijk vanwege onoplettendheid tegen een lantaarnpaal te zijn gebotst. De bestuurder liep licht letsel in zijn gezicht op en werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat bij de agenten het vermoeden bestond dat de 25 jarige man uit Wijnandsrade alcohol had genuttigd werd besloten om daar een bloedproef af te nemen. Na de behandeling dacht de verdachte te kunnen ontsnappen door de struiken bij het ziekenhuis in te rennen doch hij werd door de agenten vrijwel meteen in de kraag gevat. Ademanalyse leverde een promillage van 1.3 o/oo op.

Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.