Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-07-2002 Persbericht van zaterdag 6 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na oplichting
Vrijdagmiddag om 16.45 uur is in het politiebureau aan de Mathildelaan een 24-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man deed aangifte van diefstal van een bestelbus, merk Mercedes-Benz, type 904.6, kleur wit, voorzien van het kenteken 47-VZ-JR. Deze auto was gehuurd bij een autoverhuur bedrijf en volgens de aangifte op donderdag 4 juli weggenomen van een parkeerplaats aan de Keizersgracht. Toen de politiemedewerkster contact opnam met het verhuurbedrijf deelde men haar daar mede dat men middels het GPS waarmee alle voertuigen zijn uitgerust, kon zien dat deze auto inmiddels in Tunesië reed. Hierop werd de 24-jarige verdachte aangehouden terzake oplichting en voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

Waalre: Aanrijding met gewonden
Vrijdagavond omstreeks 20.05 uur, zijn bij een aanrijding tussen twee personenautos op de Onze Lieve Vrouwedijk een 44-jarige vrouw uit Huizen en een 33-jarige inwoner van Waalre Gewond geraakt. Zij zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De juiste toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen van deze aanrijding zich bij hen te melden.

Best: Onder invloed
Op de Wikke is vrijdagavond om 20.55 uur een 37-jarige automobilist uit Best aangehouden. De politie zag de man slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek dat de verdachte onder invloed was. Hij was zodanig onder invloed dat een controle met het ademanalyse apparaat mislukte. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 15 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Winkeldievegge aangehouden
Een 29-jarige inwoonster van Brussel is vrijdagavond om 21.10 uur op de Demer aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor een kostuum uit een winkel te hebben weggenomen. Bij haar aanhouding was de vrouw nog in het bezit van een tas met daarin het kostuum. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en in vreemdelingenbewaring gesteld.

Eindhoven: Graffiti spuiters op heterdaad betrapt Twee 18-jarige inwoners van Krefeld (D) zijn vrijdagavond om 21.00 uur in de parkeergarage aan de Mathildelaan aangehouden. Zij waren bezig op de bovenste etage van de parkeergarage met het spuiten van graffiti op de muren. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal
Op de Mathildelaan is vrijdagavond om 23.45 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht eerder op de avond uit een eetgelegenheid aan de Strijpsestraat een waterpijp te hebben weggenomen. Hij had spijt gekregen van zijn daad en zichzelf op het politiebureau gemeld. De verdachte is na verhoor heengezonden. De waterpijp kon aan de oorspronkelijke eigenaar worden teruggegeven.

Eindhoven: Aanhouding na aanrijding
Zaterdagmorgen om 01.45 uur is op de Michelangelolaan een 31-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond, op de kruising Boschdijk Rijstraat, een aanrijding te hebben veroorzaakt. De verdachte raakte daarbij zelf gewond aan het hoofd maar verliet de plaats van het ongeval voordat zijn identiteit kon worden vastgesteld. Na een korte zoektocht werd hij aangetroffen. Hij is voor behandeling aan zijn verwonding vervoerd naar het ziekenhuis en nadien naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,00 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur. Zijn auto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Op De Waghemakerstraat is vrijdagavond om 23.50 uur een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort ervoor zonder enige reden een 59-jarige buurtbewoner met de dood bedreigd en de vrouw van het slachtoffer in het gezicht gespuwd. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een hamer en een zogenaamde life-hammer. Deze zijn inbeslaggenomen. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhoudingen na bekladding
Op de Sionstraat zijn zaterdagmorgen om 01.43 uur twee 15-jarige meisjes uit Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten kort ervoor een woning hadden beklad met beledigende en bedreigende teksten. De meisjes zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Gemert: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 03.50 uur is op het Binderseind een 18-jarige automobilist uit Uden aangehouden. De verdachte, die pas 1 week in het bezit was van zijn rijbewijs, bleek zijn voertuig onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpercentage van ruim 1,65 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Nachtegaallaan is tussen vrijdag 23.45 uur en zaterdag 03.00 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur blauw, voorzien van het kenteken YN-54-HX, weggenomen.

Vanaf de Drakenstein is tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagmorgen 03.45 uur een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur rood, voorzien van het kenteken GV-SG-36, weggenomen.

Tussen zaterdagmorgen 00.30 uur en 12.00 uur is vanaf de Poemastraat een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur grijs, voorzien van het kenteken SY-43-JY, weggenomen.

Nuenen: Diefstal personenauto
Tussen vrijdagmiddag 14.30 uur en zaterdagmorgen 12.00 uur is er vanaf de Kapmeeuwhof een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur bruin, voorzien van het kenteken NF-05-TV, weggenomen.