Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 17 juni 2002

In de maand juli elk weekend een evenement op Archeon

6 en 7 juli
Nederlandse Kampioenschap Schapendrijven â¤oeHollands parcours⤝ met Border Collies en demonstraties schapenscheren

Bij het Nederlandse Kampioenschap Schapendrijven voor Border Collies Hollands parcours is de top van Nederland aanwezig: op zaterdag de promotieklasse en op zondag de kwalificatieklasse. Tevens zijn er demonstraties schapenscheren. Onder leiding van deskundigen van Blaf & co. kunnen de honden van de bezoekers gratis meedoen aan een behendigheidsparcours met onder andere een wildbaan. De entreeprijs voor alleen de wedstrijd is â'¬ 5.00 per dag, maar bezoekers van Archeon kunnen dit evenement gratis bijwonen.

14 juli Rituelen en gebruiken door de eeuwen heen

De archeotolken van Archeon presenteren rituelen die door de eeuwen heen werden uitgevoerd. In de â¤oePrehistorie⤝ zijn er demonstraties te zien van het jachtritueel, waarin door de sjamaan de goden worden opgeroepen voor een veilige jacht. In de â¤oeMiddeleeuwen⤝ vindt een middeleeuwse begrafenis plaats, die wordt uitgevoerd door de gregoriaanse monniken. In de â¤oeRomeinse Tijd⤝ kan men een Romeinse offerceremonie en Gladiatorengevecht meemaken.

20 en 21 juli Zeventiende-eeuws evenement

De â¤oeLiving History⤝ groepen Feniks, MARS, Compagnie Grolle en Vereniging Militaire Living History uit Nederland geven een beeld van het soldatenleven in de zeventiende eeuw, ten tijde van de Tachtigjarige oorlog. Er zijn volop demonstraties van kleding, bewapening en exercities en men kan een kijkje nemen in de kampementen.