Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 6 juli 2002

Dagelijkse berichten

Provincie Groningen: alcohol controles
Op diverse plaatsen in de regio werden bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In Veendam werd een 62-jarige inwoner van Veendam op de Brouwersweg aangetroffen. De man had met zijn auto een aanrijding veroorzaakt. Toen agenten zijn gegevens wilden controleren bleek dat de man alcohol had gebruikt. Aan het bureau werd een promillage van 1.8 promille vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingenomen. * Op de Vismarkt in Groningen werd een 25-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl een van de banden lek was. Toen de agenten hem aanspraken verklaarde hij een botsing met een lantaarnpaal te hebben gehad. Na een blaastest bleek dat hij ook alcohol had gebruik Ruim 0.5 promille werd vastgesteld. *In Valthermond werd een 24-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij werd in Musselkanaal op de Aweg gesignaleerd. Toen hij de politieauto zag ging de man er met grote snelheid vandoor. Uiteindelijk werd hij bij zijn woning in Valthermond gepakt. Na controle bleek hij ruim 1.3 promille in zijn bloed te hebben. *Op de Middenweg in Veendam kreeg een 29-jarige man uit Muntendam een boete opgelegd. Hij bleek ruim 1.5 promille in zijn bloed te hebben. De man kon zijn rijbewijs op het bureau achterlaten. *In Musselkanaal werd een 37-jarige inwoner van die plaats in zijn woning aangehouden De man had in Stadskanaal een aanrijding veroorzaakt en was nadien weggereden. Op aanwijzing van de tegenpartij kon de politie de verdachte achterhalen. Hij bleek na controle aan het bureau 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. *In Groningen, Schildwolde, Hoogezand, Hellum en Winschoten werden nog eens vijf automobilisten bekeurd.

Groningen: man valt vrouw in disco lastig
De politie heeft in een discotheek aan de Gelkingestraat een 18-jarige man uit Hooghalen aangehouden. De man viel een vrouwelijke bezoeker lastig. Dit mondde uiteindelijk uit in een handgemeen, waarbij de vrouw enkele rake klappen opliep. Ook een tweede bezoekster liep een hoofdwond op. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Ook in een café aan de Grote Markt moest een 30-jarige stadjer worden opgepakt nadat hij gasten had lastig gevallen. Toen hij uit de zaak werd gezet begon hij het personeel te bedreigen. Tegen de gewaarschuwde agenten gedroeg de man zich zeer vervelend. Hij werd ingesloten.

Groningen: dronken wildplasser krijgt slaapplaats Op de Poelestraat werd een 28-jarige stadjer aangehouden toen hij tegen de gevels stond te plassen. Toen agenten hem aanspraken kon de man nauwelijks zijn eigen naam spellen. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. Voor de rest van de nacht kreeg de man een slaapplaats in een dronkemanscel. .

Groningen: inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een tweetal scholen aan de Bentismaheerd en de Wibenaheerd. De daders kwamen de scholen binnen door met bakstenen ruiten in te gooien. De schade is weer aanzienlijk. Nog niet duidelijk is wat de daders hebben weggehaald.

Groningen: lastige ex.
Een 32-jarige man uit Groningen bleek afgelopen nacht de woning van zijn ex aan de Ypemaheerd te zijn binnen gedrongen. De man bedreigde zijn 50-jarige ex die vervolgens de woning verliet en zich op het politiebureau meldde. Agenten haalden de man uit de woning en sloten hem in ten behoeve van de vreemdelingendienst. De verdachte gaf een valse naam op en is vermoedelijk illegaal in het land.

Groningen: poging inbraak auto
In de Rabenhauptstraat werd een 32-jarige stadjer aangehouden. De man was door de eigenaresse van een personenauto betrapt toen hij in haar auto inbrak. De vrouw waarschuwde de politie die de verdachte kon aanhouden De man werd ingesloten omdat hij enige uren daarvoor ook al had geprobeerd in te breken in een auto.

Delfzijl: vernieling ruiten
Baldadige jeugd heeft vrijdag diverse ruiten van een kerkgebouw aan de Singel ingegooid. Er sneuvelden 15 glas in lood ramen van het Godshuis. Vermoedelijk werden de ruiten met afgevallen appeltjes uit de tuin vernield. De appeltjes werden tussen het gebroken glas aangetroffen. De schade is aanzienlijk.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaal tarief)