Gemeente Den Haag

2002-07-02: Nieuw Escamp laat zich zien

Op zaterdag 6 juli vindt op en rondom de Leyweg het Escampfestival plaats. Wethouder Heijnen opent het festival om 11.00 uur. Inwoners van het stadsdeel Escamp en andere geïnteresseerden kunnen op het plein voor de Hema en de winkels tot aan de parkeergarage terecht voor een informatiebijeenkomst en een Politiek Café. Bovendien geeft een aantal sportverenigingen een presentatie. Om 16.00 uur is de feestelijke afsluiting met een optreden van The Young Sinatras.

Tijdens het Politiek Café kunnen inwoners van 12.00 tot 15.00 uur praten met leden van stadsdeelcommissie Escamp. Hierna is in dezelfde tent een theateroptreden. Voor de kinderen is er de hele van alles te doen: een draaimolen, een clown, levende beelden en steltlopers. En er is een zandtafel, de jongerenbus van Wateringse Veld en een luchtkussen. De hele dag is er bovendien achtergrondmuziek en als afsluiting is er om 16.00 uur een optreden van The Young Sinatras.

Stadsdeel Escamp heeft een groot aantal sportverenigingen. Een aantal bekende en minder bekende verenigingen geeft in het Melis Stokepark - grenzend aan de Leyweg - een presentatie. Er is een gevarieerd én interactief aanbod, want de bezoekers van het festival kunnen meedoen aan de demonstraties.

Op de informatiebijeenkomst staan gemeentelijke diensten en organisaties die in Escamp actief zijn. De diensten Stadsbeheer, Onderwijs, Cultuur en Welzijn, Stedelijke Ontwikkeling, Brandweer en Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten zijn aanwezig. Maar ook de woonzorgzone Moerwijk, diverse bewonersorganisaties, de Stichting Welzijn Escamp, een aantal zelforganisaties, Werkkompas, de woningcorporaties en Vrienden van het Zuiderpark hebben een stand op de informatiebijeenkomst. De dienst Stedelijke Ontwikkeling en de woningcorporaties hebben een aparte stand waarin zij informatie geven over de wijkplannen en over de plannen die de corporaties hebben voor hun woningbezit in Morgenstond, Bouwlust en Vrederust.

last update: 2-7-2002 15:12:40 ;pag.: 14212; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...