Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-06-2002

Radio
Tros wegwezen
Uitzending vanaf zaterdag 6 juli
Radio 1 - 11.00 tot 12.00 uur


'Wegwezen' live vanaf floriade

Het radioprogramma TROS WEGWEZEN komt deze zomer weer vijf weken achter elkaar met reisideeën, nieuws en trends op het gebied van vakantie. De zendtijd van Kamerbreed, direct na de TROS Nieuwsshow op Radio 1, wordt in verband met het Kamerreces nu gevuld met informatie op het gebied van vakantie en reizen. Het programma komt rechtstreeks vanaf de Floriade in de Haarlemmermeer.

In elke uitzending wordt één megatrend in de reiswereld aan de orde gesteld. Aan bod komen onder meer: veiligheid en ziekte (na 11 september is veiligheid een belangrijk punt geworden bij het reizen), kleinschalig kwaliteitstoerisme (de toenemende behoefte om weg te trekken van de massa. Stichting Erfgoed Logies springt hierop in. Heeft met succes karakteristieke panden als borgen, boerderijen en pastorieën geschikt gemaakt voor logies), jonge actieve senioren (de groep vijftigers en zestigers met veel vrije tijd en genoeg geld vormt een groeimarkt), virtual reality (het boeken van een reis via internet wordt populairder en internet-journalist Francisco van Jole komt uitleggen wat daarbij komt kijken) en vakantiebeleving (de georganiseerde actieve avonturenreizen met touroperators als Djoser en Baobab nemen toe).


Onderwerpen als 'duurzaam toerisme' en 'goedkope vliegtuigmaatschappijen', die vooral de laatste paar jaar erg populair zijn geworden, komen ook aan de orde. Verder reportages over IJsland en Cuba. Daarnaast worden telkens mensen uitgenodigd met een passie. Zo komt er een man die de hele wereld over reist om te vliegvissen. En bergbeklimmer Ronald Naar komt langs, omdat het nu het 'Jaar van de Bergen' is.Tenslotte kunnen luisteraars elke week een vakantiereis winnen.
Presentatie: Yvonne Wellink en Paul Eldering



Ingezonden persbericht