Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 juli 2002

Streetparade weer in Middelburg

In het weekend van 6 juli staat het Middelburgse uitgaansleven weer in het teken van de Streetparade. Niet alleen het uitgaansleven, maar iedereen die zaterdag in de binnenstad is zal weten dat Middelburg sinds vorig jaar een vaste plaats heeft op de Partylandkaart van Nederland.

Het idee van de Streetparade is afkomstig uit La Rocca, een van de meest trendy clubs van België. Die ambiance, sfeer, muziek en entertainment brengen je daar in extase. Enkele Middelburgse horecaondernemers vroegen zich af of zoiets ook in Zeeland kon? Dancing The Opera werd geboren en het Zeeuwse uitgaanspubliek heeft deze trend massaal overgenomen. Na enige tijd en vele succesvolle party's in de Middelburgse Dancing The Opera werd er een grote Cityparty gegeven. Na overleg met de diverse overheidsinstanties, veel ups en downs en vooral veel slapeloze nachten werd 28 juni 2001 de eerste Middelburgse Streetparade gevierd.

Professioneler
Het succes van de Streetparade en de party's, en alle positieve reacties daarop, waren aanleiding om aan het begin van deze zomer de Streetparade weer op de agenda te zetten. Alleen is de organisatie dit jaar nog professioneler. Diverse party-organizers zijn aangetrokken en enthousiaste sponsors hebben hun medewerking toegezegd. Ook de gemeente Middelburg, enthousiast geworden door het succes van vorig jaar, verleent alle medewerking. Door de onvermoeibare inzet van het eigen creatieve team van de Stichting Streetparade Middelburg staat er zaterdag weer een Streetparade die klinkt als een klok.

Internationaal
Het grootste Dance-event van Zuid-Nederland wordt zaterdag weggezet met vele DJ`s uit binnen en buitenland op verschillende podia in Middelburg. Zo zorgen de DJ`s Marco V, Dj Jurgen, Erick-E, Ronald Molendijk, Misja Helsloot, Jip deluxe, Jeroenski en de MC Marion van Iwaarden ervoor dat de sfeer in Middelburg "hot" zal blijven. De Streetparade vertrekt om 15.00 uur vanaf de Dam richting de Korte Delft. De route wordt vervolgd door de Lange Delft, Markt en Pottenmarkt waarna via de Langeviele, Achter de Houttuinen, Seisdam, Heerengracht en Stadhuisstraat via de Lange Noordstraat weer koers wordt gezet naar de Markt. Verschillende wagens blijven achter op de Markt waar tot 21.00 uur live muziek verzorgd wordt. Vanaf de Markt gaat de Streetparade via de Pottenmarkt en de Langeviele opnieuw richting Hof van Tange. Achter de Houttuinen wordt de Streetparade ontbonden en gaan de feestgangers naar Hof van Tange waar de Cityparty plaatsvindt. Kaarten voor de Streetparade zijn te koop bij Café Brooklyn, de VVV, Peter Christ, de Tourist Shop, Platenbaas en Martino`s, allemaal in Middelburg. Tevens kunnen de kaarten via de internetsite, www.streetparademiddelburg.nl besteld worden. De Cityparty op Hof van Tange is van 16.00 - 23.00 uur, de Brooklynparty op het Brooklynplein is van 15.00 - 04.00 uur. Kaarten voor de City- of Brooklynparty kosten ¤ 7,50 per stuk. Passe-partout kaarten die toegang geven tot beide party's zijn alleen te verkrijgen in Café Brooklyn en kosten ¤ 12,50 per stuk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie of kijken op http://www.streetparademiddelburg.nl en onze speciale media-afdeling vindt u op http://media.streetparademiddelburg.nl/

Martin Priem
Markt 81
4331LL Middelburg
Tel: 0118-650949
Fax: 0118-650948

Rorik van Welij
rorik@einteractive.nl