Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.30 uur

Inbraak in hennepplantage voorkomen

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een hennepplantage ontmanteld doordat gepoogd werd in de woning in te breken.

Om 03.24 uur kreeg de politie een melding binnen dat in een woning aan de Chromiumweg werd gepoogd in te breken. Ter plaatse waren geen daders meer te zien maar was door het opengebroken raam wel een hennepplantage zichtbaar. In het pand werden 600 planten aangetroffen en de eigenaar van de woning is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Brand in horecagelegenheid

WOUDENBERG Zaterdagmiddag is vanwege een brand een horecagelegenheid aan de Stationsweg West ontruimd.

Om 7.59 kreeg de politie de melding binnen. Op de locatie aangekomen bleek dat de ontstane brand op de eerste verdieping reeds geblust was. De ongeveer 100 aanwezige gasten en 25 personeelsleden waren snel en rustig geëvacueerd. Behalve twee personeelsleden die last hadden van hun longen, bleven allen ongedeerd en hoefde niemand naar het ziekenhuis voor behandeling. De brand was ontstaan in een oude keuken die als garderobe voor de personeelsleden wordt gebruikt. Door het aanstoten van een kookplaat was de brand ontstaan. Vanwege de rook en de schrik werd de locatie de verdere avond gesloten.

Oproep getuigen vechtpartij

AMERSFOORT Zaterdagavond zijn drie meisjes op de Albert Schweitzersingel geslagen door een onbekende groep meisjes.

De drie meisjes allen in de leeftijd van 14 jaar waarvan twee uit Amsterdam en een uit Amersfoort afkomstig, hebben bij de politie aangifte gedaan. Omstreeks 20.30 uur liepen zij naar een snackbar op de Albert Schweitzersingel toen zij door een groep van ongeveer 12-15 meisjes zijn geschopt en geslagen. Aangezien het geen bekenden van elkaar zijn, verzoekt de politie eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Man door het lint

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een man op het Lieve Vrouwe Kerkhof aangehouden wegens het slaan van een agent in functie.

De politie kreeg omstreeks 03.15 een melding binnen van een man die in een horecagelegenheid door het lint was gegaan. Ter plaatse bleek de 18-jarige Amersfoorter al uit de kroeg te zijn verwijderd maar niet weg te willen gaan. Doordat hij de portiers bleef bedreigen, besloot de politie de man ter verwijderen waarop deze de agent sloeg. De man is vervolgens aangehouden en op het bureau ingesloten.