Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 07-07-02 13:11

Uitgave zondag 7 juli 2002

* GREEP IN DE KASSA
Zaterdagmorgen deed een man in een supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg een greep in de kassa. De man ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Getuigen hadden de man weg zien rennen en een pand aan de 's-Gravendijkwal binnen zien gaan. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en trof in de woning de verdachte, een 38-jarige Rotterdammer aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de woning werd het geld aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is inverzekering gesteld.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
BARENDRECHT -Naar aanleiding van een inbraakmelding werden zaterdagmorgen in twee panden in Bijdorp-West hennepkwekerijen ontdekt en in een ander pand een hennepbewerkingsplaats. In totaal stonden er zo'n 3100 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. In één pand werd de stroom voor de hennepkwekerij illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerijen.


* TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING
Door nog onbekende oorzaak ontstond zaterdagmiddag omstreeks twee uur op de Delftweg een aanrijding tussen een quad (vierwielige motor) en een lijndienstbus. De 27-jarige bestuurder (afkomstig uit Rotterdam) van de quad raakte gewond en werd door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Ook een 79-jarige passagier van de bus, afkomstig uit Rotterdam, raakte gewond. Hij werd met nekletsel door de GGD overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* ALCOHOLCONTROLE
De politie van het district Rotterdam-West hield van zaterdagavond tien uur tot zondagmorgen vier uur een alcoholcontrole op de Tjalklaan. In totaal werd van 520 automobilisten een blaastest afgenomen. Tegen 16 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt terzake van het rijden onder invloed. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg een bestuurder een proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en stonden twee automobilisten gesignaleerd voor openstaande boetes.


* CAFE OVERVALLEN
VLAARDINGEN -Drie nog onbekende mannen hebben zondagmorgen vroeg omstreeks twee uur een café' aan de Van Hogendorplaan overvallen. De mannen bedreigden met vuurwapens de 35-jarige eigenaresse en haar man, alsmede meerdere klanten die nog in de zaak waren. De overvallers eisten geld en omdat een en ander niet snel genoeg ging, werd de eigenaresse geslagen. Zij moest vervolgens onder dwang geld uit kassa geven. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit vluchtten de overvallers vervolgens de zaak uit en verdwenen in onbekende richting.


* INBREKER AANGEHOUDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL -Zondagmorgen vroeg omstreeks vijf uur werd in een park nabij de Vijverlaan een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een woning aan de Burgemeester Lepelaarssingel. De politie van het district Oost kreeg omstreeks kwart voor vier een melding van de inbraak in de woning waarvan het alarm in werking was getreden. In het keukenraamkozijn waren gaatjes geboord, waarna het raam kon worden geopend. Uit de woning werd niets weggenomen. Een politieman zag even later twee verdachte mannen in de directe omgeving en zette te voet de achtervolging in. Eén man wist te ontkomen, de ander vluchtte het park nabij de Vijverlaan in. De omgeving werd afgezet, waarna een politiehond het park doorzocht. De diensthond vond inbrekerswerktuigen en even later ook de verdachte. De man werd aangehouden, waarbij bleek dat hij bijtwonden in zijn bil had opgelopen. De man had weggedoken gezeten tussen rietkragen en toen hij opstond en wilde weglopen had de hond hem gebeten. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdagavond en -nacht in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar geweld en overlast op straat aan te pakken. Twee personen werden aangehouden terzake van mishandeling, terwijl drie mannen een bekeuring kregen vanwege het openlijk gebruik van verdovende middelen. Tegen 165 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt voor parkeerovertredingen, terwijl 5 wildplassers op de bon gingen. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.