Korps: Friesland, plaats: Friesland 7-07-2002
Politieberichten van 6/7 (13.00 uur) t/m 7/7 (13.00 uur)

Leeuwarden, inbraak container
Van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een container op het terrein van een steenhandel aan de Zuiderkruisweg. Men is binnengekomen via de achterzijde van het terrein. De container is opengebroken en meegenomen werden een 2-tal trilmachines en 3 steenknippers. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Noardburgum/, Waarde goederen onbekend.

Drachten: diefstal scooter
Zaterdag tussen 02.00 en 06.00 uur werd vanuit een tuin achter de woning aan de Robijnekamp een scooter weggenomen. Merk Puch thunderbult kleur blauw, framenummer 160221905 en voorzien van een verzekeringsplaatje BTD-135. De scooter stond in de tuin met een hangslot en een stuurslot afgesloten. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Drachten.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 14.00 uur werd door een 20-jarige inwoner van Drachten in een winkel aan de Centrale aangehouden, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden. De 20-jarige had gezien dat de verdachte 3 Braun tandenborstels en 2 cartridges in een tas had gedaan en zonder te betalen de winkel had verlaten. De verdachte is overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: rijden zonder bromfietscertificaat
Zaterdag omstreeks 16.55 uur werd een 20-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd op de Oosterkade. Hij had geen bromfietscertificaat en gaf ook in eerste instantie een valse naam op. Verdachte overgebracht naar het bureau. Verdachte krijgt een proces-verbaal voor opgeven valse naam, rijden zonder bromfietscertificaat en voor een te hoog vermogen van de bromfiets.

Sneek: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 17.00 uur werd een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had in een warenhuis aan de Oosterdijk een goudkleurige halsketting weggenomen. Buiten de winkel is de verdachte aangehouden door een 45-jarige beveiligingsbeambte. Tevens had de verdachte een zak bij zich van een kledingbedrijf. In deze zak bleek na onderzoek ook een halsketting en een sjaal in te zitten , welke niet waren afgerekend bij een kledingzaak aan de Oosterdijk, De verdachte deed vrijwillig afstand van de goederen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

EE: onder invloed
Zondag omstreeks 00.33 uur werd op de Skieppereed een 57-jarige automobilist van Oostrum gecontroleerd. Op bureau blies hij 755 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Kreeg ook een rijverbod voor 9 uur.

Dokkum: onder invloed
Zondag omstreeks 1.17 uur werd een 26-jarige automobilist uit Anjum op de Rondweg-Noord gecontroleerd. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 3 uur.

Oosthem: onder invloed
Zondag omstreeks 01.00 uur werd een 17-jarige bromfietser uit Hurdegaryp op de Nijesyl gecontroleerd. Bij hem achterop zat een 17-jarige inwoner van IJLst. Beide droegen geen helm. Tevens had de bromfietser drank gehad. Blies 335 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en geen helm dragen en de bijrijder een proces-verbaal voor geen helm dragen.

Makkum: onder invloed
Zondag omstreeks 1.20 uur werd een 41-jarige automobilist uit Makkum op de Weesterweg gecontroleerd. Blies 555ug/l. Tegen verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod voor 6 uur.

Wolvega: onder invloed
Zondag omstreeks 2.20 uur werd een 28-jarige automobilist uit Terherne op de Stadhouderslaan gecontroleerd. Blies op bureau 275 ug/l. Kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Leeuwarden: wildplassen en wederspannigheid
Zondag omstreeks 1.20 uur zagen 2 fietssurveillerende politiemensen een manspersoon tegen een gebouw urineren. De man werd hierop aangesproken. Toen tegen hem gezegd werd dat er proces-verbaal zou worden opgemaakt liep de man weg. De man werd vervolgens aangehouden en wilde zijn naam niet opgeven. Overgebracht naar het bureau. Na een goede nachtrust op het bureau, gaf de verdachte zijn naam op en bleek een 32-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen en wederspannigheid.

Sneek:vechtpartij
Zondag omstreeks 3.25 uur werd een vechtpartij gemeld bij een pand aan de Kleine Kerkstraat. Ter plaatse gekomen weglopende mensen. Na onderzoek en verklaring aangever, zijn even later een 17-jarige inwoner van Sneek en een 16-jarige inwoner van Sneek aangehouden en overgebracht naar het bureau Aangifte is gedaan door een 19=-jarige inwoner van Emmen. Onderzoek loopt nog.

Leeuwarden: aantreffen man in pand
Zondag omstreeks 3.15 uur werd melding gedaan dat er zou zijn ingebroken in de bibliotheek aan de Wirdumerdijk. Aangifte werd gedaan door een 45-=jarige inwoner van Leeuwarden. De dader zou nog in het gebouw zijn. Ter plaatse aangetroffen een 56-jarige inwoner van Nijmegen. Hij lag in diepe rust. De man aangehouden en overgebracht naar bureau. De man krijgt een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk, inbraak gebouw en vernieling gebouw.

Drachten: belediging politieambtenaren
Zondag omstreeks 03.45 uur surveilleerden 2 politieambtenaren over de Zuidkade. Op een gegeven moment werd zij door een knaap uitgescholden. Hierop de jongeman aangesproken en hem gewaarschuwd. Even later troffen de collegas de jongeman wederom en deze begon weer te schelden. Hierop hem aangehouden. Bleek een 17-jarige inwoner van Drachten te zijn. Verdachte overgebracht naar bureau en ingesloten.

Heerenveen: eenvoudige mishandeling
Zondag tussen 03.35 en 04.00 uur vond een vechtpartijtje plaats op de gedempte Molenwijk. Toen politie ter plaatse kwam was de vechtpartij enigszins over. Een 30-jarige inwoner van Heerenveen wilde aangifte doen van de vechtpartij. Aangehouden werden een 23-jarige en een 30-jarige inwoner van Joure. Hen overgebracht naar het bureau, Onderzoek zal worden ingesteld.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 3.38 uur werd op de Zuidkade een 30-jarige bromfietser gecontroleerd; Hij reed op het trottoir en droeg geen helm. Bij controle bleek hij drank gehad te hebben. Op bureau blies hij 430 ug/l goed voor een rijverbod van 4 uur. Tegen verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Oudega: onder invloed
Zondag omstreeks 04.00 uur werd op de Aldegeasterdyk een 23-jarige automobilist uit Oudega gecontroleerd. Op bureau blies hij 420 ug/l/ goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Vrouwenparochie: baldadigheid
Op zondag omstreeks 3.15 uur werden een 20-jarige inwoner en een 25-jarige inwoner van Vrouwenparochie op de Waling Dykstrastraat aangehouden voor vernieling Volgens getuige verklaringen hadden de beide mannen een tweetal verkeersborden omver geduwd op de Waling Dykstrastraat. Beide verdachten kregen een boete van 50 Euro en zouden de schade herstellen.

Munnekezijl: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 00.50 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Olde Borchweg. Een 23-jarig automobiliste uit Munnekezijl vloog uit de bocht en kwam terecht in een sloot. Zij kon zelf uit de auto komen en is per ambulance overgebracht naar het A.Z.G. te Groningen. Letsel: een gebroken sleutelbeen en een lichte hersenschudding. Zij had ook drank gehad en in het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen.

Lemmer: dodelijke aanrijding
Zondag omstreeks 04.28 uur vond een aanrijding plaats met dodelijke afloop op de A6. Een 15 jarige jongen, Mark Booy gewoond hebbende in Apeldoorn liep samen met een 21-jarige inwoner van Wenum Wiesel vlakbij Apeldoorn over de Rijksweg A6 in de richting Emmeloord. Zij liepen op de rechterweghelft. Vanuit Joure naderde een busje, bestuurd door een 45-jarige inwoner van De Meern. De auto reed ook over de rechterrijstrook en kon onmogelijk het slachtoffer ontwijken en reed frontaal tegen hem aan. Slachtoffer is waarschijnlijk met zijn hoofd tegen het rechteronderhoek van de voorruit geslagen Door de klap is het slachtoffer enkele meters verder op de vluchtstrook terechtgekomen. Slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis te Sneek. Slachtoffer bleek te behoren bij een groep van een voetbalclub uit Apeldoorn die in Lemmer logeerden. Het slachtoffer wilde naar Emmeloord en de 21-jarige begeleider probeerde dit te verhinderen

Opeinde: onder invloed
Zondag omstreeks 5.18 uur werd op de Kletten een 20-jarie inwoner van Groningen gecontroleerde op een snorfiets. Op bureau blies hij 330ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Formerum:diefstal uit tent
In de nacht van zaterdag op zondag werden goederen weggenomen uit tenten op een camping aan de Formerum_Zuid. Een 20-jarige inwoner van Wanneperveen deed aangifte van vermissing van geld en een g.s.m., Een 30-jarige inwoner van Wanneperveen van geld en een 27-jarige inwoner van Wanneperveen ook van diefstal geld

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272