Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Datum: 7/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

STEENBERGEN
Vernieling ruit
In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Blauwstraat een ruit van een winkel vernield. De ruit groot 2 X 2 meter werd ingeslagen of gegooid. Hoe groot de schade is is niet bekend.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Vernielingen ruiten Zandgors Bergen op Zoom
In de nacht van vrijdag op zaterdag, vermoedelijk rond 01.00 uur zijn er bij drie naast elkaar gelegen woningen aan de Zandgors en van een woning gelegen aan het Opperland te Bergen op Zoom, ruiten van de woonkamers ingegooid met een steen. Daders en reden voor dit feit thans nog onbekend.
Tevens werd er in Zandgors nog een struik weggenomen en op de Oude Moerstraatsebaan werd een eco-toilet omver geduwd.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Aantreffen imitatievuurwapen in geparkeerde auto Twee parkeercontroleurs van de gemeente Bergen op Zoom zagen zaterdag tijdens hun controle dat er onder de voorstoel van een personenauto een vuurwapen lag. Zij stelden de politie in kennis. Toen deze ter plaatse kwam reed de auto net weg. Tijdens controle van de auto bleek, dat bestuurder inderdaad een op een vuurwapen gelijkend imitatiepistool bij zich had. Bestuurder werd aangehouden. Het imitatiepistool werd door de politie in beslag genomen. Tegen eigenaar van het pistool, de 22 jarige J.B. uit Bergen op Zoom, is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal auto
Op vrijdag 05 juli 2002, tussen 17.00 en 19.30 uur werd aan de Zuidzijde Haven te Bergen op Zoom een groene Rover met het kenteken LL-FT-28 gestolen. De benadeelde betreft een 20-jarige inwoner uit St-Maartensdijk.

Inbraak woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Laagsehoeflaan te Bergen op Zoom. De daders zijn achter over een poort geklommen en hebben vervolgens een raam aan de achterzijde geforceerd. Uit de woning werd onder andere electronische apparatuur ontvreemd.

Inbraak auto
Aan de Beukenlaan te Bergen op Zoom werd op vrijdagavond ingebroken in een rode Kia Pride. Uit het voertuig werd een radiocassetterecorder weggenomen. Er werd een slot van het voertuig alsmede de deurstijl vernield.

Werd op de Zuidsingel in een pers.auto ingebroken. Het portierslot werd geforceerd. Er werd een radardetector ontvreemd.

Drugs
Werd er een Belg aangehouden met 11 gram softdrugs. Na inbeslagname van de drugs kreeg hij tevens een geldboete van 200 Euro.

Zondag 7 juni 2002 werd op de Antwerpsestraatweg de 23-jarige T.B. uit Antwerpen aangehouden i.v.m. het in het bezit hebben van softdrugs, namelijk 17 gram hennep en 10 gram hash. Ook deze verdachte kreeg een boete van 200 Euro.

Rijden onder invloed
In de Prins Bernhardlaan werd de 50 jarige van H. aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Na verhoor en een proces-verbaal kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur.

Veilig uitgaan
Tijdens veilig uitgaan te Bergen op Zoom werden aangehouden: de R uit Bergen op Zoom, ter zake belediging van een ambtenaar in functie. Werd ingesloten en met een dagvaarding heengezonden. J. A ,27 jaar ter zake het niet voldoen aan bevel of vordering na verstoring van de openbare orde.
A. was een cafe uitgezet was teruggekomen en wilde verhaal halen. Weigerde te vertrekken na daartoe een bevel te hebben gekregen. Na verhoor heengezonden.

WOENSDRECHT

Geen nieuws.

HALDERBERGE

Man onder trekker te Oudenbosch
Op 5 juli vond bij een transportbedrijf aan de Gorzen te Oudenbosch een ongeval plaats. Een werknemer van het bedrijf was doende het rechterachterwiel van een trekker aan het verwisselen. Het voertuig is vervolgens op een tot nu toe onbekende reden van de krik geraakt. De werknemer raakte vervolgens beklemd onder de dubbele achteras. Het slachtoffer heeft echter enkele minuten beklemd onder het voertuig gezeten. Enkele andere werknemers wisten snel een vorkheftruck te pakken en de achterzijde van het voertuig op te liften. Het slachtoffer kon zo snel uit zijn benarde positie worden bevrjd. Het slachtoffer, de 29-jarige man uit Roosendaal is overgebracht naar het St-Franciscusziekenhuis te Roosendaal. Over de aard van het letsel is thans nog niets bekend. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek.

Diefstal auto Oudenbosch
Bij een autobedrijf aan de Molenstraat te Oudenbosch is zaterdagmiddag een witte Mazda 323 met het kenteken XK-94-GH ontvreemd. Er meldde zich een koper voor de betreffende auto, die tegen de verkoper zei dat hij even thuis zijn rijbewijs ging halen. Toen de verkoper daarop even naar het magazijn ging, reed de man met de betreffende auto weg.

De Bob toch nog in de fout
Dronken bestuurder raakt met voertuig van de weg Op 6 juli rond 06.00 uur is een bestuurder met zijn auto op de Sint Antoinedijk te Oud Gastel van de weg geraakt. De 42 jarige bestuurder uit Zevenbergen bleek onder invloed van drank te zijn. Hij is aangehouden. Een ademtest wees uit dat hij een alcoholpromillage had van rond de 1,7 o/oo. Hij verklaarde dat hij die avond de Bob was geweest en iedereen keurig netjes had afgezet. Nadien had hij bij zijn broer nog het een en ander gedronken en was vervolgens in zijn auto gestapt.
Al met al: Een avond uit met duidelijke verkeerde opvattingen over het begrip: De BOB rijdt alcoholvrij!

Verkeersongeval letsel Oud Gastel
Op zaterdag 6 juli rond 09.47 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de kruising van de Roosendaalsebaan en de afrit van de Rijksweg A17. Een 80-jarige bestuurster uit Oudenbosch naderde de Roosendaalsebaan vanaf de Rijksweg A 17 ( vanuit rijrichting Rotterdam). Voor haar van links naderde een andere personenauto over de Roosendaalsebaan en zij verleende vervolgens geen voorrang aan dat voertuig. Bij de aanrijding raakte de 80-jarige bestuurster licht gewond. Zij werd voor behandeling wel even overgebracht naar het St-Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Vernieling ruit woning
Werd met een grote kei de ruit van een woning aan de Marijkestraat ingegooid.
Omdat er vorige week ook al een aantal ruiten in de buurt gesneuveld, zorgde deze vernieling voor nogal wat opschudding in de buurt. De polite heeft nog geen spoor van de dader(s).

RUCPHEN
Politie controleert jongeren op aanwezigheid drugs Op 6 juli rond 02.00 uur werden een 19-jarige inwoner uit St Willebrord en een 17-jarige inwoner uit Sprundel aangehouden op de Vijverstraat te St Willebrord in verband met het bij zich hebben van een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs vermoedelijk amfetamine. De verdachten zijn na het opmaken van een proces-verbaal en verhoor heengezonden.

ROOSENDAAL CENTRUM

Roosendaler bedreigt Parkeerwachter
Op 5 juli omstreeks 19.00 uur werd parkeeercontroleur van de gemeente Roosendaal op de Oliemolen bedreigd door de eigenaar van een geparkeerde auto. De parkeercontroleur wilde juist een bekeuring uitschrijven toen de eigenaar van de auto ter plaatse kwam. De parkeercontroleur gaf de bestuurder nog de gelegenheid een parkeerkaartje te kopen, maar daar had de man helemaal geen zin in. Toen de bestuurder zag dat een bekeuring dan de consequentie was probeerrde hij de portabelecomputer uit handen van de parkeercontroleur te trekken. Met hulp van ter assistentie geroepen politie is de 21 jarige K.B. uit Roosendaal aangehouden. Met wat extra processen-verbaal op zak kon de man later die avond naar huis.

Inbraak auto
Vrijdagavond werd er ingebroken in een blauwe VW Golf aan de Boulevard te Roosendaal. Uit het voertuig werd in ieder geval een radio-cd-speler weggenomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ook ingebroken in een rode VW Golf aan het Stationsplein. Uit het voertuig werd een rugzak en een jas gestolen.

ROOSENDAAL BOVENDONK
Man slaat buurman met bijl na geluidsoverlast
Op 5 juli rond 20.30 uur liep een al wat langer lopend conflict tussen twee Roosendaalse buren behoorlijk uit de hand . Beide partijen wonen in twee vrijstaande, maar middels garage gekoppelde woningen in Roosendaal. Vrijdagavond had een van de buren last van de harde muziek van de andere buurman. Hierop reageerde hij door tegen de muur van de betreffende garage te slaan. Hierop werd de buurman, die de muziekoverlast veroorzaakte, zo kwaad dat hij met een bijl naar buiten stapte. Hij sloeg vervolgens met de bijl tegen de buitenmuur van zijn buurman. Die kwam toen ook goed kwaad naar buiten. Vervolgens werd hij door zijn opponent met de bijl in zijn arm geslagen. Dit veroorzaakte gelukkig een enkele centimers lange oppervlakkige wond aan een van zijn armen. Vervolgens vielen er over en weer nog de nodige klappen. Een ambulance moest ter plaatse komen om de verwondingen te behandelen. De buurman die met de bijl heeft geslagen, de 44-jarige A.K., is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Rijders onder invloed
Op 6 juli omstreeks 02.00 uur werd op de Rijksweg A 58 onder Roosendaal de 33-jarige N.B. uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij bleek bleek behoorlijk onder invloed. Het lukte niet om een ademtest van de verdachte af te nemen. Er wordt toch proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens stelde de politie de man in kennis van enkele eerdere vonnissen. De man kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. De man werd vervolgens zo kwaad over het aan hem opgelegde rijverbod, dat hij ter plekke de vonnissen kapot scheurde.

Op 7 juli 2002 omstreeks 02:20 uur werd aangehouden ter zake rijden onder invloed de 25 jarige
D v. d. M. uit Roosendaal. Na een blaastest bleek hij 345 Ugl te blazen. Met een politietransactie van Euro 190,- werd hij heengezonden.

Aanrijding met letsel Plantagebaan Wouwse Plantage Zaterdagmorgen omstreeks 09.30 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Plantagebaan te Wouwse Plantage. Een 21-jarige bestuurster van een personenauto reed in de richting Wouw. De auto die voor haar reed ging een andere auto inhalen. Hierop besloot de vrouw ook die auto te gaan inhalen. Zij zag vervolgens dat er een tegenligger naderde. Zij is toen snel terug naar rechts gereden, doch iets te ver en zij kwam in de berm terecht. Vervolgens schoot ze toch weer de rijbaan op en reed frontaal tegen de tegenligger. Deze personenauto werd bestuurd door een 41-jarige inwoonster uit Wouwse Plantage. Zij is overgebracht naar het St-Franciscusziekenhuis te Roosendaal. Over de aard van het letsel is thans nog niet meer bekend. Beide voertuigen raakten geheel vernield.

Inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Barietdijk. Aan de achterzijde van de woning werd een bovenlicht geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden o.a. een videorecorder, een videocamera en een mobiele telefoon.