Politie Midden- en West Brabant

Inwoner Etten-Leur met auto de bakkerswinkel in

Datum: 7/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Etten-Leur: Een 20 jarige inwoner uit Etten-Leur is zaterdagmorgen in aller vroegte een bakkerswinkel aan de Bisschopsmolenstraat ingereden. De auto bleef half in de pui van de winkel hangen, waarna de bestuurder er te voet vandoor ging. Kort na zijn vlucht kon de politie de verdachte aanhouden. Van de man is een bloedproef afgenomen.

Even dacht de 20 jarige bestuurder uit Etten-leur uit handen van de politie te kunnen blijven. Vrijwel direct nadat hij s morgens om 06.00 uur de pui van de bakkerswinkel was binnengereden ging hij er vandoor. De bakker, die op dat vroege tijdstip al achter zijn winkel met enkele werknemers aan het werken was, had de man nog zien wegvluchtten. Aan de hand van het signalement kon de politie de bestuurder na een korte achtervolging te voet aanhouden.

De 20 jarige bestuurder verklaarde tegenover de politie, dat hij bij het nemen van de rotonde aan de Bisschopsmolenstraat de controle over zijn auto was verloren. Volgens de bestuurder had hij wel gedronken, maar daar had het niet aan gelegen. De weg was nat en het had ook wel aan de banden van zijn auto kunnen liggen. De politie vond het een mooi verhaal, maar de dranklucht verraadde meer dan de verdachte kennelijk wilde vertellen. De bestuurder bleek ook al eerder te zijn veroordeeld voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De auto wordt bekeken op technische staat. Hoe groot de schade aan de pui is is momenteel niet bekend.