Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Arjan van Vliet.
Onderwerp : persberichten.

Ede, 7 juli 2002

Rijbewijs ingevorderd

Vrijdagnacht werd op het Kuiperlein een 22 jarige inwoner uit Ede aangehouden die teveel in het glaasje bleek te hebben gekeken. De ademanalyse toonde aan dat de man 685 ug/l (ongeveer 1.5 pro mille) alcohol in zijn bloed had. De bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren en kan een flinke boete tegemoet zien.

Inbraken bij div. bedrijven

Vrijdagnacht hebben enkele bedrijven bezoek gehad van ongenode gasten. Bij een kantoor aan de Telefoonweg kwam men niet verder dan de keuken en was er blijkbaar niets voor hun gading. Bij een winkel aan de Nw. Stationsstraat werd geld weggenomen en een kantoor aan de Veenderweg moet het nu zonder computer doen.

Schikking van 500 euro voor belediging en rijden onder invloed.

Zaterdagnacht zagen surveillerende agenten twee personen op een bromfiets rijden over de Telefoonweg. Beiden droegen geen helm. Kennelijk had de bestuurder de agenten gezien en ging er vandoor. Later zagen de agenten de bromfiets, echter de bestuurder had zijn plaats afgestaan aan de passagier, op de Verlengde Amsterdamseweg rijden. Na staande houding bleek dat de 18 jarige bestuurster uit Ede en de nu achterop zittende 18 jarige passagier uit Ede te veel alcohol gedronken hadden. Beide bestuurders werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het ondergaan van een ademanalyse. Tijdens het overbrengen naar het bureau vond de jongen het nodig de agenten op grove wijze te beledigen. De jongen blies 560 ug/l (ongeveer 1.25 pro mille) en kreeg na overleg met justitie voor het rijden onder invloed en de belediging een schikking van 500 euro. Het meisje blies 400 ug/l (ongeveer 0.8 pro mille) en kreeg een boete van 75 euro.

Vechtpartij nav aanrijding.

Zaterdagnacht vond er een vechtpartij plaats op de IJssel de Schepperlaan, waarbij de ruiten van de woning en het tuinmeubilair het moesten ontgelden. Ook zou er geschoten zijn. De politie hield 5 mannen in de leeftijd van 17 tot 34 jaar afkomstig uit Ede, Deventer en Arnhem en een 38 jarige vrouw uit Ede aan, terzake vernieling c.q. openlijke geweldpleging. Tijdens de aanhouding moest een agent gebruik maken van zijn peperspray, omdat een verdachte zich heftig verzette tegen zijn aanhouding. Tevens nam de politie een luchtdrukpistool en een gasdrukpistool, waarmee gedreigd was, in beslag. Na verhoor werden de verdachten heengezonden. Mogelijke aanleiding van de vechtpartij was een eerder op die avond plaatsgevonden aanrijding.

Gezellige vrienden

Zondagnacht hield de politie op de Telefoonweg een 21 jarige en 19 jarige inwoner uit Ede aan terzake tweegevecht. Een 20 jarige inwoner uit Ede en zijn 16 jarige vriendin uit Deventer, vrienden van de twee vechtersbazen, wilden in de hal van het politiebureau wachten. Tijdens het wachten begon het 16 jarige meisje te vervelen en van haar werd door de dienstdoende inspectrice van politie gevorderd het politiebureau te verlaten. Het 16 jarige meisje weigerde het bureau te verlaten en werd aangehouden terzake lokaalvredebreuk. Haar 20 jarige vriend begon zich met de aanhouding te bemoeien en beledigde de inspectrice. Ook hij werd aangehouden terzake belediging. De gehele vriendengroep mochten na verhoor en met een dagvaarding op zak huiswaarts gaan.

Einde persberichten