KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Anky van Grunsven en Krack C presteren sterk in Moskou

7-7-2002

Anky van Grunven heeft dit weekend zowel de Grand Prix als Grand Prix Special gewonnen in het Russische Moskou met de 10-jarige Gestion Krack C. Ook Arjen Teeuwissen presteerde goed met Gestion Goliath T met een tweede plaats in de kür en een vierde plaats in de Grand Prix.

In de Grand Prix behaalde Van Grunsven (Erp) met de bruine hengst Krack C een score van 72%. Arjen Teeuwissen (Vlimmeren, Bel) werd vierde met Gestion Goliath T (70,5%). Teeuwissen en Goliath waren vorig jaar goed voor individueel èn teamzilver op de Europese Kampioenschappen in Verden. De zesde plaats (68,5%) was eveneens voor Van Grunsven, nu met Gestion Salinero, die zijn eerste Grand Prix in Moskou liep. De 25-jarige Imke Schellekens Bartels (Hooge Mierde) werd met de vos Gestion Janssen elfde met 66,6%. Marlies Van Baalen (Brakel) had het wat moeilijker met Idocus. De bruine hengst was erg bang voor de vele tv-cameras die opgesteld stonden en de grote drukte rondom de ring, waardoor de 22-jarige dochter van Coby van Baalen helaas niet verder kwam dan een 27e plaats met 56,5%.

Na de Grand Prix moest een keuze gemaakt worden tussen de Special en de Kür.

In de Special won Anky van Grunsven opnieuw met Krack C (72,6%). Imke Schellekens-Bartels werd hier zesde met Gestion Janssen (64,9%). De Kür werd gewonnen door de Russin Elena Sidneva met Artax-Condor met 79,55%. Arjen Teeuwissen werd tweede met Gestion Gestion Goliath T met 77,12%, direct gevolgd door Anky van Grunsven met Gestion Salinero 77,1%.

Met deze prestaties bewijzen zowel Van Grunsven als Teeuwissen nog in de race te zitten voor de Wereldruiterspelen. Vier ruiters zullen in september afreizen naar het Spaanse Jerez de la Frontera. Chef dequipe Ghislain Fouarge: Anky presteerde het vorige weekend in Aken wat minder, maar liet hier toch, in het overigens zeer warme Moskou, twee nagenoeg foutloze proeven zien met Krack C. Ook Teeuwissen laat een stijgende lijn zien. Overigens maak ik de selectie pas op 11 augustus na afloop van de laatste observatiewedstrijd voor het WK in Kootwijk. De conditie waarin de paarden op dat moment verkeren zal zeer belangrijk zijn.

De uitslagen:

Grand Prix:

1. Anky van Grunsven (NED) Gestion Krack C 72,0%
2. Elena Sidneva (RUS) - Artax-Condor RBB 71,4 %
3. Lone Jorgensen (DEN) FBW Kennedy 71,3%

4. Arjen Teeuwissen (NED) Gestion Goliath 70,5%
5. Hubertus Schmidt (GER) Wansuela Suerte 68,6%
6. Anky van Grunsven (NED) Gestion Salinero 68,5%
11. Imke Schellekens-Bartels (NED) Gestion Janssen 66,6%

27. Marlies van Baalen (NED) Idocus 56,5%

Grand Prix Special


1. Anky van Grunsven (NED) Gestion Krack C 72,6%
2. Hubertus Schmidt (GER) Wansuela Suerte 71,8%
3. Lone Jorgensen (DEN) FBW Kennedy 70,4%

4. Elena Kalinina (RUS) Manhattan 68,1%

5. Pia Laus (ITA) Renoir 66,9%

6. Imke Schellekens-Bartels (NED) Gestion Janssen 64,9%
13. Marlies van Baalen (NED) Idocus ret.

Kür op muziek


1. Elena Sidneva (RUS) Artax-Condor RBB 79,55%


2. Arjen Teeuwissen (NED) Gestion Goliath T 77,12%


3. Anky van Grunsven (NED) Gestion Salinero 77,1%

4. Peter Storr (GBR) Gambrinus 73,95%


5. Rudolf Zeilinger (GER) Rubens 69,60%
Voor complete uitslagen: www.presidentscup.ru

Bron: KNHS / Christa van Duin