Ingezonden persbericht


Na een spetterende start Wevers met mechanische pech uit Rallye Charlemagne.

Afgelopen weekend werd in de omgeving van het noord Franse plaatsje Maubeuge de 20 editie van de Rallye Charlemagne verreden. Aangezien dit evenement op de kalender van het Internationaal Nederlands Rally Kampioenschap staat was Toyota rijder Erik Wevers uit Goor een van de 18 Nederlandse deelnemers. Met navigator Michiel Poel uit Den Ham naast zich liet hij meteen zien daad bij woord te voegen en "voor de overwinning" te gaan. De Toyota Corolla WRC ging op de eerste twee proeven als snelste over het supergladde asfalt. Resultaat: 21 seconden voorsprong op Breijer. Op KP 3 verremde Wevers zich waardoor Breijer 3 seconden terugpakte en op de 4e proef begeeft de 2e versnelling van de Toyota het en is de uiteindelijke voorsprong na de eerste etappe nog 12 seconden.
Aangezien Wevers geen reservebak bij zich had werd de hulp ingeroepen van Future World uit het Belgische Antwerpen. Om zeker te zijn dat de versnellingsbak, die daar zaterdagmorgen in alle vroegte afgehaald kon worden ook binnen de toegestane servicetijd gewisseld kon worden, oefende het serviceteam 's avonds nog "even" het wisselen van de bak. In 12 minuten was de klus geklaard en kon Wevers er weer vol tegenaan. Halverwege de eerste klassementsproef van de zaterdagmorgen werd de aanjager aangezet om de beslagen ruiten vrij te blazen, waarna de wagen van binnen vrijwel meteen vol rook stond. In de veronderstelling dat de Toyota brandde, werd gestopt en veranderde de voorsprong in 5 a 6 minuten achterstand. Het bleek achteraf dat stoom uit de kachelradiator de oorzaak was, maar na overleg met de sponsoren werd besloten met een motor die misschien te heet was gelopen en met een geleende versnellingsbak geen extra risico te lopen.
"Ik weet nog niet wat we nu gaan doen. Mijn inschrijving voor de Deutschland Rally, die in de week na de West Brabant Rally wordt verreden, is geaccepteerd en onze titelkans in het Nederlands kampioenschap is na dit weekend verkeken. De keuze zal waarschijnlijk dus op de Deutschland Rally vallen."

Uitslag van de 20e Ralye Charlemagne (F)

1
Mark Breijer-Hans van Goor NL Subaru Impreza WRC 1 uur 36: 06
2
Hans Stacey-Daniël Sonck NL/B 1e groep N Subaru Impreza WRX + 2:51 sec.
3
Karl Age Jensen-Hans Marx DK Mitsubishi Lancer EVO + 3: 52 sec.
4
Jasper v. d. Heuvel-Harmen Scholtalbers NL Mitsubishi Lancer EVO + 4: 23 sec.
5
Chris Vlaar-Remco van Overdijk NL Mitsubishi Lancer EVO + 6: 09 sec. 7
Jan de Winkel-Radboud van Hoek NL 1e Formule 2 VW Golf Kitcar + 6: 43 sec. 10
Nelis Verkooijen-Hans Brouwers NL Subaru Impreza WRX + 8: 55 sec. 18
Arjen de Koning-Ronald Ouwerkerk NL Mitsubishi Lancer EVO + 13: 57 sec. 37
Frank Kuitert-Bart Kuitert NL Renault Clio + 22: 06 sec. 38
Gert Jan Heutink-Hans Jurgen Vugs NL 1e klasse A5 Nissan Micra + 22: 56 sec.

Stand INRK na 3 van de 7 wedstrijden : 1. Breijer 225, Jan de Winkel 213, V/d Heuvel 207, Vlaar 199, De Koning 172, Wevers 146, Stacey 143, Verkooijen 133, Eckhaus 100, Heutink 84, Van Hoof 71.