Wegener NV

08-07-2002 08:30

Van Gend & Loos dochter Selektvracht neemt meerderheid in Interlanden

Deutsche Post en Wegener samen op Nederlandse postmarkt

APELDOORN/DRIEBERGEN MAANDAG 8 JULI 2002 Deutsche Post AG beoogt via haar dochter Van Gend & Loos/Selektvracht een meerderheidsbelang in Interlanden BV., een dochter van Wegener NV, te nemen. Interlanden is de leidende onderneming in de Nederlandse markt voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huiskranten. Tegelijkertijd willen Deutsche Post/Selektvracht en Wegener een joint-venture beginnen voor het verzorgen van geadresseerde post. Door het inbrengen van de huidige activiteiten op het terrein van geadresseerde post van beide bedrijven start deze nieuwe onderneming onmiddellijk als de nummer twee speler op de Nederlandse markt en wil in de komende vijf jaar uitgroeien tot hét alternatief op de postmarkt.

Zowel de beoogde overname als de ambities op deze markt zullen geen negatieve gevolgen hebben op de werkgelegenheid van de huidige medewerkers. Door de geplande groei van de joint-venture voor geadresseerde verspreiding zal het aantal medewerkers naar verwachting in de toekomst flink groeien.
Met de joint-venture ontstaat op de Nederlandse markt een landelijk dekkend netwerk voor fijnmazige geadresseerde postdistributie. De huidige geadresseerde postactiviteiten van zowel Selektvracht als Interlanden Post worden geleidelijk in de nieuwe onderneming ingebracht.

De Nederlandse postmarkt wordt net als in de rest van Europa - steeds verder geliberaliseerd. Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een hoog-kwalitatief distributie systeem voor zowel geadresseerde als ongeadresseerde post. De samenwerking met Deutsche Post/Selektvracht betekent dat Wegener een zeer sterke partner heeft gevonden om de postactiviteiten in de huidige dynamische markt verder uit te bouwen.

Interlanden is gevestigd in Apeldoorn en bij dit bedrijf werken 450 medewerkers en voor deze onderneming zijn zon 24.000 bezorgers actief. De totale omzet van de onderneming was in 2001 ruim 60 miljoen euro. Interlanden is opgericht in 1980. De eerste activiteit was het verspreiden van huis-aan-huiskranten. Op dit moment is Interlanden actief als verspreider van huis-aan-huiskranten (o.a. de uitgaven van Wegener) en reclamedrukwerk. De onderneming bezorgt inmiddels ook geadresseerde post en verwacht in deze sector de komende periode flink te groeien.
Selektvracht is een dochteronderneming van Van Gend & Loos en is gevestigd in Utrecht. Bij Selektvracht werken 5315 medewerkers, inclusief bezorgers. Deze onderneming is gespecialiseerd in het bezorgen van pakketten bij de consument.

Apeldoorn, Driebergen 8 juli 2002

Raad van Bestuur Wegener NV
Directie Van Gend & Loos Euro Express/Selektvracht

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met: Van Gend & Loos Euro Express
Richard Neve, corporate communications
T. 0343 530 773
M. 06 22 48 37 66 (richard.neve@vgl.nl)
Wegener
Ria Broekhuis, hoofd concern communicatie
T. 055 538 86 52
M. 06 53 64 11 77 (r.broekhuis@wegener.nl)