Provincie Flevoland



Denk mee over de dienstregeling van Connexxion

De provincie Flevoland geeft haar inwoners de gelegenheid om mee te denken over de nieuwe dienstregeling voor het streekvervoer van vervoersbedrijf Connexxion. Connexxion heeft bij de provincie voor-stellen gedaan voor wijziging van de dienstregeling. De provincie gaat deze voorstellen beoordelen en wil daar ook de mening van het publiek en belangenorganisaties bij betrekken. Connexxion heeft de volgende wijzigingsvoorstellen gedaan:


1. Het (zo mogelijk) koppelen van de lijn 156 Almere Blaricum Carpoolplaats met lijn 135 Blaricum Carpool-plaats Hilversum in de avonduren en op zaterdagen. Een betere spreiding in de avonduren van de lijnen 152 (Almere Parkwijk Amsterdam Amstel) en 157 (Almere-Haven Amsterdam Amstel)

2. Mogelijke routewijziging van lijn 158 in Almere: via busbaan Gooisekant in plaats van via de A6. (Connexxion is door reizigers benaderd om de route op deze manier te wijzigen).

3. Aanpassing van de dienstregeling van de streeklijnen aan de (te wijzigen) dienstregeling in Almere en het Gooi, om koppelingen (vooral s avonds) in stand te houden.

4. Lijn 295 Almere Stad Utrecht UMC te verlengen tot het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Voorts heeft Connexxion voorgesteld om twee ritten op de zondagen (van 19.32 en 20.32 uur) van lijn 141 Emmeloord Kampen te laten vervallen. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben echter reeds aangegeven hier niet mee in te stemmen.

De wijzigingen voor de Almeerse lijnen gaan in op 11 augustus 2002. Dit gebeurt gelijktijdig met de aanpassingen van de dienstregeling van de stadsdienst en de streeklijnen in het Gooi. Op deze wijze gaan er geen aansluitingen verloren. De overige wijzigingen in Flevoland gaan in op 15 december. Nadere informatie over de wijzigingsvoorstellen ligt tot en met 18 augustus ter inzage in het provinciehuis, Visarenddreef 1 in Lelystad, en is ook te zien op de website van de provincie, www.flevoland.nl.

Reacties op de vijf hierboven genoemde voorstellen kunnen tot en met vrijdag 2 augustus 2002 gestuurd worden naar: Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, onder vermelding van Dienstregelingsplan Connexxion. Mailen kan ook:provincie@flevoland.nl