Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuwste elektronische telefoongids van Kapitol: Infobel Nederland Ook Infobel España en Infobel Italia geïntroduceerd

Brussel, juli 2002 - Kapitol, de Belgische uitgeverij van de Infobel-producten en gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektronische telefoongidsen van particulieren en bedrijven in Europa, brengt een nieuwe cd-rom op de markt: Infobel Nederland. Gelijktijdig worden ook de versies Infobel España en Infobel Italia uitgebracht.

Met de lancering van de Nederlandse, Spaanse en Italiaanse producten breidt Kapitol haar gamma telefoongidsen op cd-rom en dvd-rom aanzienlijk uit. De Brusselse onderneming biedt momenteel tien verschillende Infobel-telefoongidsen: Belgium, Business Belgium, France, Business France, Benelux, Europe Info, Europe Info Business, Nederland, España en Italia.

Infobel Nederland: wie en waar in Nederland

Infobel Nederland bevat ruim 6.200.000 adressen en telefoonnummers van particulieren en bedrijven in Nederland (5.600.000 particulieren en 600.000 bedrijven in meer dan 1.200 sectoren). De software bestaat in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Met Infobel Nederland kunt u onmiddellijk op zoek gaan naar wie dan ook, waar dan ook in Nederland.

De CD-ROM is heel makkelijk te installeren en te gebruiken. Het biedt een praktisch en eenvoudig programma waarmee vrienden en klanten met een enkele muisklik te vinden zijn. Ook is het een ideaal instrument voor klantenwerving, marktonderzoek en marktverkenning. Zoekopdrachten zijn mogelijk op basis van naam (familie- of bedrijfsnaam), straat, stad, postcode, beroepsactiviteit of een combinatie van meerdere van deze criteria. Van een aantal abonnees is tevens het e-mail en/of URL adres vermeld. De gebruiker kan - indien hij over een modem beschikt - rechtstreeks vanaf de CD-ROM een e-mail versturen of een website raadplegen. Een andere faciliteit van Infobel Nederland is de rechtstreekse link naar een groot aantal on-line diensten waardoor het raadplegen van internationale telefoongidsen enz. mogelijk is.
Infobel Nederland is direct beschikbaar en kost 19,95 euro.

Infobel España telt 15 miljoen adressen en telefoonnummers van Spaanse particulieren en bedrijven. Die laatste zijn onderverdeeld in meer dan 1.500 beroepscategorieën. De software is beschikbaar in het Spaans, Catalaans, Frans, Engels en Duits. De prijs van Infobel España is 59,00 euro.

Infobel Italia bevat de adressen en telefoonnummers van meer dan 22 miljoen particulieren en bedrijven in Italië (19.000.000 particulieren en 3.100.000 bedrijven uit 1.500 sectoren). De software werd opgesteld in het Italiaans, Frans, Engels, Duits en Spaans. Infobel Italia zal vanaf eind juli beschikbaar zijn voor 59,00 euro.

De Infobel-telefoongidsen zijn niet alleen een handig instrument om de gegevens van klanten, vrienden en bedrijven op te zoeken. Ze vormen ook een uitstekende informatiebron bij prospectie, (markt)onderzoek en marketing. De meeste gegevens - behalve de e-mailadressen en de websites - kunnen worden gekopieerd, afgedrukt en geëxporteerd naar verschillende andere Windows toepassingen (in ASCII-, txt- en dbf-formaat).
Net zoals alle andere Infobel-producten geven deze drie cd-rom's de gebruiker ook toegang tot on-linediensten en bieden ze de mogelijkheid een adres op een geografische kaart te lokaliseren.

Kapitol s.a./n.v., Sint-Jobsesteenweg 506, B-1180 Brussel, België Website: www.infobel.com

Over Kapitol
Kapitol werd in 1995 opgericht in Brussel. Het is een van de eerste Europese ondernemingen die een telefoongids op cd-rom uitbracht. Het bedrijf creëerde als eerste in de wereld een internetsite met een telefoongids van particulieren (onder de merknaam Infobel) en gaf als eerste een Europese telefoongids op dvd-rom uit. Alle media samengenomen (internet, cd- en dvd-roms), ontwikkelt en beheert Infobel een gegevensbank van ongeveer 130 miljoen Europese telefoonabonnees. Die wordt voortdurend geactualiseerd en aan iedereen ter beschikking gesteld. Naast de B2C- en B2B-telefoongidsen, biedt Kapitol ook e-business diensten en webvertising aan. Kapitol is actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft 21 medewerkers en behaalde in 2001 een omzet van 4,61 miljoen euro. Voor meer informatie: http://www.infobel.com, http://www.teldir.com of tel. +32 2 379 29 40.